14-12-2011, 14:52
Docelowo mógłbym zastąpić wszystkie podstawowe pojazdy z klimatu umiarkowanego własnymi, bardziej swojskimi a nawet dodać kilka dodatkowych bo mogę na nie przerobić np. pojazdy z klimatu zabawkowego i zaznaczyć że mają pojawić się tylko w klimacie umiarkowanym przez co zwiększę ilość pojazdów w klimacie umiarkowanym ponad domyślną. Ale nie wiem czy miałoby to sens gdy powstaje projekt polskie drogi. Poza tym wygląda na to że GRFMaker nie daje możliwości tworzenia pojazdów przegubowych co ogranicza możliwości.
Dodam jeszcze że mogę zrobić aby te (na razie) autobusy korzystały z dwóch kolorów firmy, poprzednio przeoczyłem że jest taka opcja w GRFMakerze. Ale myślę że biały i żółty i tak najładniej wygląda w tym przypadku, więc zmiana samego czerwonego jako koloru firmy jest wystarczająca.
Dodam jeszcze że mogę zrobić aby te (na razie) autobusy korzystały z dwóch kolorów firmy, poprzednio przeoczyłem że jest taka opcja w GRFMakerze. Ale myślę że biały i żółty i tak najładniej wygląda w tym przypadku, więc zmiana samego czerwonego jako koloru firmy jest wystarczająca.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)