15-12-2011, 02:07
Myślę że nie będzie z tym problemów na pewno w przypadku autobusów bo domyślnie chyba w każdym klimacie gra korzysta z tych samych. Z innymi pojazdami (jakbym chciał zrobić ich dużo), mógłby być problem bo mogło by mi zabraknąć miejsca (ID) na nowe pojazdy - każdy klimat ma inne ładunki więc więcej obsługiwanych klimatów - więcej towarów - więcej potrzebnych pojazdów ogółem.
Myślałem czy nie rozwinąć tego grfa o jakieś polskie czy spotykane w Polsce ciężarówki ale skoro GRFMaker nie może tworzyć pojazdów przegubowych i skoro powstaje "projekt polskie drogi" raczej nie ma to sensu. Chyba że PPD nie powstanie i nikomu nie będą przeszkadzać "nie zginające się" tiry.
Jeśli będę rozwijał tego GRFa to najprawdopodobniej o kolejne nie-przegubowe autobusy i 3 osiowego Solarisa.
Jakby co jestem otwarty na sugestie.
Myślałem czy nie rozwinąć tego grfa o jakieś polskie czy spotykane w Polsce ciężarówki ale skoro GRFMaker nie może tworzyć pojazdów przegubowych i skoro powstaje "projekt polskie drogi" raczej nie ma to sensu. Chyba że PPD nie powstanie i nikomu nie będą przeszkadzać "nie zginające się" tiry.
Jeśli będę rozwijał tego GRFa to najprawdopodobniej o kolejne nie-przegubowe autobusy i 3 osiowego Solarisa.
Jakby co jestem otwarty na sugestie.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)