22-12-2011, 17:34
@wib_wk:
Obie palety są w OTTD traktowane dokładnie tak samo, niezależnie od platformy.
Ale z tego co piszesz wynika, że jest to jednak jakiś bug. Sprawdzę tą węglarkę z FIRS'em. Aaa! W ustawieniach OTTD jest jeszcze taka opcja "zezwalaj na wiele zestawów GRF", która mocno wpływa na działanie dodatków.
Co do budek hamulcowych, to na razie są wstawiane automatycznie w co 2 wagonie. Ideałem byłoby rozmieszczać je losowo lub pseudo-losowo, ale jeszcze nie wpadłem na żaden sensowny pomysł, jak to zrobić. To co jest, mnie też nie zadowala, bo wagony w "magiczny sposób" otrzymują lub tracą te budki...
Obie palety są w OTTD traktowane dokładnie tak samo, niezależnie od platformy.
Ale z tego co piszesz wynika, że jest to jednak jakiś bug. Sprawdzę tą węglarkę z FIRS'em. Aaa! W ustawieniach OTTD jest jeszcze taka opcja "zezwalaj na wiele zestawów GRF", która mocno wpływa na działanie dodatków.Co do budek hamulcowych, to na razie są wstawiane automatycznie w co 2 wagonie. Ideałem byłoby rozmieszczać je losowo lub pseudo-losowo, ale jeszcze nie wpadłem na żaden sensowny pomysł, jak to zrobić. To co jest, mnie też nie zadowala, bo wagony w "magiczny sposób" otrzymują lub tracą te budki...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)