25-12-2011, 00:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2011, 00:46 przez Czajnikowiec.)
Cytat:Druga sprawa, to widok poziomy ( _ ) też powinien posiadać wersję z otwartymi drzwiami. Chociaż stacje są zawsze skośne, to wersja _ jest wyświetlana w okienku informacji o pociągu.Oki, naprawię to.
Cytat:I trzecia rzecz: w ostatniej wersji rysunku sprite'y przesunęły Ci się o 3px w dół. Jeśli możesz, to nie rób mi takich niespodzianek...nie rozumiem jakie sprity w stosunku do czego przesunęły mi się o 3 px. Jak mam zrobić żeby pasowało?
Cytat:Wracając do malowań - osobiście też skłaniałbym się do zadania qamila i Sojity - jak realizm, to realizm, czyli też chętnie widziałbym Elf w oryginalnych barwach województw...Panowie, rozumiem realizm, ale to jest całkowicie bez sensu, podczas rozgrywki nie będziemy dbali o wybranie pojedynczo koloru każdego składu, będziemy wybierali to co jest w standardzie. Nie sądze żeby był sens rysowania np cystern w barwach Dec, PKP Cargo, Lotos i jeszcze innych nie wiem jakich. To jest bez sensu bo i tak weźmiemy oryginalny który jest w standardzie... Rozumiem set ma być fajny, ale robimy sobie pod górę jak nie wiem. Moim zdaniem można by zrobić coś co odróżniałoby firmy od siebie ale bez przesady. Może trzeba ustanowić jakiś uniwersalny kolor dla wszystkich lokomotyw i średniej wielkości pas koloru firmy, bo nie da się zrobić, żeby lokomotywy pkp się odróżniały
<hr/>
Wydaje mi się też że lepiej by było zmienić nazwę topic'u z Polish PKP Set na Polish Train Set, albo coś w tym stylu bo te lokomotywy i wagony które się w nim znajdą, nie należą w większości do pkp tylko do innych mniejszych spółek. A i w zagranicznych forach mogą nie zrozumieć o co chodzi z tym PKP, co to takiego jest. Lepiej napisać że to jest set o pociągach to każdy to zrozumie.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)