Najefektywniejsza rozbudowa miast - duża stacja
1. Wydaje mi się, że przyłączenie jedynek ma sens jeśli stacja jest mniejsza, a na tej z screena mam prostokąt 10x7 kratek, więc prawie maksymalnie (z tego co się orientuję to max jest 10x10).

Jeszcze przyszło mi do głowy kolejne pytanie. Czy zwracacie uwagę na to, aby miasta rozwijały się w miarę podobną prędkością czy nie? Jeśli tak to na co w takim razie zerkać? W opcjach miastach jest coś takiego "Pasażerów w zeszłym miesiącu maks". Czy to jest maks. ilość pasażerów u mnie na stacji czy jakaś ogólna liczba w całym mieście gotowa do transportu? Bo populacja nie do końca odzwierciedla ilość osób na stacji. Zacząłem sobie nową mapkę, moja sytuacja wygląda tak klik. Niestety znów miasto buduje się w drugą stronę niż moja stacja.
Nie dawno doszła mi możliwość przewozu towarów. Czy da to duży progres w rozwoju miasta? Czy jest możliwość automatycznego dodania np. 2 wagonów (coś jak automat. zamiana lokomotyw) czy wszystko ręcznie?

(09-02-2012, 11:17)Daniel94 napisał(a): Szczerze mówiąc ja tak robie że jak jest miasto z 3-4 tys. mieszkańców to buduje 10 x 6 stacje gdzies kawałeczek za miastem i robie tunel pod stacją i miasto wtedy się rozbuduje pięknie.

Tunel pod stacją? Po co? A nie chodzi Ci przypadkiem o tunel pod miastem?

Wiadomości w tym wątku
RE: Najefektywniejsza rozbudowa miast - duża stacja - przez działek - 09-02-2012, 11:20

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord