Kilka pytań o pociągi i torowiska
Ja, jak i większość z nas, stawiamy semafory bez jakiegokolwiek zastanowienia, to już weszło w krew Wink Jeżeli masz dwa tory w jednym kierunku i robisz zjazd z jednego na drugi, to na obu musisz mieć PBSy. Zwykle semafory działają na zasadzie sygnalizacji blokowej. Przy nich pociąg nie rezerwuje sobie toru tak, jak jest w przypadku PBSów. Dla zwykłych semaforów, tory pomiędzy Sygnał1 i Sygnał2 razem z odcinkiem na wprost do następnego semafora, to jeden odstęp, który może być zajęty tylko przez jeden pociąg. Nie wiem jak to najprościej opisać.

Punkty orientacyjne obecnie nie są pojedyncze. Już jakiś czas to funkcjonuje. Przypatrz się, że pomimo podwójnych, nadal jest to jeden punkt kontrolny Wink

Dałem najpierw takie rozkazy: Stacja A > pkt kontrolny > Stacja B. Następnie kliknąłem na Stacja B w rozkazach, aby dodać przed nią kolejny rozkaz. Następnie rozwiń Idź do i wybierz Idź do najbliższej serwisowni. Na koniec zmień nowy rozkaz na Serwis.

U mnie masz jeden depot na jeden tor. U Ciebie jest jeden depot na dwa tory Wink

Wiadomości w tym wątku
Kilka pytań o pociągi i torowiska - przez raf_79 - 18-08-2010, 11:00
RE: Kilka pytań o pociągi i torowiska - przez niemiec - 10-02-2012, 15:16

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord