Kilka pytań o pociągi i torowiska
(10-02-2012, 17:03)Mouse napisał(a): Da się zrobić autoodnowę, w opcjach się ustawia. Możesz też ustawić automatyczne zastępowanie pojazdów przy serwisie (przytrzymaj obrazek pociągu w menu górnym->zastępowanie pojazdów).
To wiem. Mam ustawioną autoodnowę na -5miesięcy, ale chodzi mi o to, żeby wtedy komputer wymienił na lokomotywę nowszą (którą ja mu wskażę), a nie na ten sam model. Takie trochę połączenie autoodnowy i zastępowania Wink

(10-02-2012, 17:03)Mouse napisał(a): Nie da się hurtowo 2 wagonów dodać. Wszystkie albo jeden (o ile jest 1 pociąg w serwisie).
Nie czaję :/ Może wyjaśnię o co mi chodzi. Mam z 70 pociągów na trasie i wyskoczyło, że mogę przewozić kosztowności. Chciałbym dodać każdej ciuchci po 2 wagony na nowy towar, ale nie nie za bardzo widzi mi się zatrzymywać każdy pociągu po kolei i dodawać ręcznie 2 wagonów. Czy jest szybsza metoda?

(10-02-2012, 17:03)Mouse napisał(a): Klonować można pojedyńczo. wybierasz pociąg, klonuj (trzymając CTRL - dla współdzielenia poleceń) i wielokrotnie naciskasz Wink
CTRL używam i automatyczny wieloklik praworęczny też Wink

Wiadomości w tym wątku
Kilka pytań o pociągi i torowiska - przez raf_79 - 18-08-2010, 11:00
RE: Kilka pytań o pociągi i torowiska - przez działek - 10-02-2012, 23:58

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord