20-05-2012, 23:22
Hej! Dzięki za odzew
W rzeczywistości to jest bank, rzeczywiście, ale sądzę, że nie koniecznie musi być przedsiębiorstwem (właściwie do głowy mi to nie przychodziło). Kiedyś pisałem, że w środowisku architektonicznym ten budynek jest uważany, za przykład dobrej współczesnej architektury polskiej. Sądziłem, że może być po prostu jednym z biurowców... Nie przejmowałbym się, że akurat mieści się w nim siedziba jakiegoś banku. A nawiasem to jaka jest różnica między 2x1 pola a 1x2?
Tego nie rozumiem. Czy budynek powinien być odbity o 180stopni, czy jak?
Natomiast jestem chętny do pomocy przy rysowaniu. Momentami może być u mnie krucho z czasem, bo sporo pracuję, ale w wolnych chwilach chętnie siądę i porysuję dla dobra sprawy
Mogę wziąć na tapetę ten super sam, ale musisz mi wyjaśnić, co znaczy bez podłoża? Chodzi o to, że krawędź ściany super samu powinna być odsunięta od krawędzi pól?
Gdyby ktoś miał jakieś fajne przykłady biurowców lub innych budynków z PRLu lub innych okresów to wrzućcie na forum.
Pozdr!
W rzeczywistości to jest bank, rzeczywiście, ale sądzę, że nie koniecznie musi być przedsiębiorstwem (właściwie do głowy mi to nie przychodziło). Kiedyś pisałem, że w środowisku architektonicznym ten budynek jest uważany, za przykład dobrej współczesnej architektury polskiej. Sądziłem, że może być po prostu jednym z biurowców... Nie przejmowałbym się, że akurat mieści się w nim siedziba jakiegoś banku. A nawiasem to jaka jest różnica między 2x1 pola a 1x2?
Tego nie rozumiem. Czy budynek powinien być odbity o 180stopni, czy jak? Natomiast jestem chętny do pomocy przy rysowaniu. Momentami może być u mnie krucho z czasem, bo sporo pracuję, ale w wolnych chwilach chętnie siądę i porysuję dla dobra sprawy
Mogę wziąć na tapetę ten super sam, ale musisz mi wyjaśnić, co znaczy bez podłoża? Chodzi o to, że krawędź ściany super samu powinna być odsunięta od krawędzi pól? Gdyby ktoś miał jakieś fajne przykłady biurowców lub innych budynków z PRLu lub innych okresów to wrzućcie na forum.
Pozdr!
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)