10-08-2012, 16:01
(10-08-2012, 14:52)wib_wk napisał(a):(10-08-2012, 13:40)Sojita napisał(a): Nie będzie to idealne bo jak mi się zdaje tą samą cysterną przewieziemy zarówno ropę jak i mleko.
Wystarczy zmienić kolor cysterny i już jest ..... fajnie.Może wymyślisz jakieś ładne śmieci przy okazji.
Odpowiedź + mały raport:
Tak, w planie miałem na cysternie na mleko napisać mleko, na benzynowej np. orlen itp. To nie kwestia stworzenia grafik. Na chwilę obecną testy pokazują że zmienienie ładunków z konkretnych towarów na klasy nic nie zmieniły (i dobrze bo to oznacza że dobrze myślałem co do klas). Problem jest taki, że towary ponad podstawowe nie figurują na pewnej liście w GRF Makerze więc póki co mają domyślną grafikę (pustego pojazdu/naczepy dla danej klasy towaru).
Podsumowując - na chwile obecną mam obsługę klas towarów ale każda z tych klas ma swoją stałą grafikę pojazdu. Kombinuję i szukam dalej. Koniec raportu.
@UP: Tadeusz, nie wątpię. Przecież to co jest w PKP secie 2.0 wykracza poza wszelkie możliwości GRFMakera xD
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Może wymyślisz jakieś ładne śmieci przy okazji.