23-08-2012, 15:43
Cześć, jestem nowy, a to mój pierwszy post
Mam problem, ponieważ mam dobrze rozwijającą się metropolie. W pewnym momencie miała powyżej 12 tys. mieszkańców, a teraz ilość ludzi zaczęła spadać
Miasto ma pracującą fabrykę, tartak i postawiłem im elektrownie. Posiada duże lotnisko międzynarodowe (ale to już od samego prawie początku gry), 2 stacje (jedna pasażerska, druga towarowa-do elektrowni). Miastu dostarczam "towary" i kosztowności i miasto też produkuje je dla innych miast. Posiada dobrze rozwinięty system komunikacji, jak i autobusowo-ciężarówkowy, ale też lokomotywowy (MagLev
). Więc wracając do pytania... co mam zrobić, żeby ludzie nie "uciekali"? Mam zbudować kolejną fabrykę, żeby było więcej towarów czy co?
P.S. Grę poznałem może 3-4 dni temu, więc mistrzem nie jestem
Mam problem, ponieważ mam dobrze rozwijającą się metropolie. W pewnym momencie miała powyżej 12 tys. mieszkańców, a teraz ilość ludzi zaczęła spadać
Miasto ma pracującą fabrykę, tartak i postawiłem im elektrownie. Posiada duże lotnisko międzynarodowe (ale to już od samego prawie początku gry), 2 stacje (jedna pasażerska, druga towarowa-do elektrowni). Miastu dostarczam "towary" i kosztowności i miasto też produkuje je dla innych miast. Posiada dobrze rozwinięty system komunikacji, jak i autobusowo-ciężarówkowy, ale też lokomotywowy (MagLev
). Więc wracając do pytania... co mam zrobić, żeby ludzie nie "uciekali"? Mam zbudować kolejną fabrykę, żeby było więcej towarów czy co?P.S. Grę poznałem może 3-4 dni temu, więc mistrzem nie jestem
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)