|
Przejęcie firmy Przez Admina?
|
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Jeśli widzisz, że ktoś nie przestrzega zasad na serwerze to wpisz w chacie !report aby wezwać administratora. Niestety nie jesteśmy w stanie siedzieć na serwerach 24h i pilnować tego, co się dzieje.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Z tym blokowaniem to jakaś plaga ostatnio, jest prośba o moderowanie logów i kto sięloguje i dać mu bana, wiem, że część i tak ominie bo ma neostradę ale chyba zawsze to coś polepszy.
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 2
To mogą być dwie opcje:
Czasowe zablokowanie IP np. na Wikipedii po serii wandalizmów tymczasowo jest blokowany zakres IP danego dostawcy do edycji artykułów,
Jeśli to nie zadziała, a się okaże, że jest to ta sama osoba - można zwrócić się do dostawcy internetu tej osoby, by to on dał mu bana, którego użytkownik nie ominie. Co więcej, jeśli dany użytkownik korzysta z kilku urządzeń na jednym abonamencie, mogą zostać zablokowane wszystkie.
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
(11-08-2016, 03:18)kabexxx napisał(a): To mogą być dwie opcje:
Czasowe zablokowanie IP np. na Wikipedii po serii wandalizmów tymczasowo jest blokowany zakres IP danego dostawcy do edycji artykułów,
Jeśli to nie zadziała, a się okaże, że jest to ta sama osoba - można zwrócić się do dostawcy internetu tej osoby, by to on dał mu bana, którego użytkownik nie ominie. Co więcej, jeśli dany użytkownik korzysta z kilku urządzeń na jednym abonamencie, mogą zostać zablokowane wszystkie.
Czy Ty wiesz czego sobie życzysz?
Albo nie, zapytam inaczej. Czy Ty wiesz jakie pule adresowe mają dostawcy i w obrębie jakich pul adresowych jest możliwe pobranie adresu?
Powiedzmy, że masz adres z sieci 83.20.0.0, po rozłączeniu i ponownym połączeniu możesz wskoczyć do innej sieci, np 83.22.0.0. Aby zablokować "czasowo" kogoś z takiej puli musiałbym zrzucić całą sieć 83.0.0.0 aby było to skuteczne.
Co do pisania abuse do operatora to prawie żaden na to nie reaguje.
http://www.telix.pl/artykul/wikipedia-za...69305.html
14-08-2016, 01:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2016, 01:13 przez kabexxx.)
(13-08-2016, 15:29)Mouse napisał(a): Czy Ty wiesz czego sobie życzysz?
Albo nie, zapytam inaczej. Czy Ty wiesz jakie pule adresowe mają dostawcy i w obrębie jakich pul adresowych jest możliwe pobranie adresu?
Powiedzmy, że masz adres z sieci 83.20.0.0, po rozłączeniu i ponownym połączeniu możesz wskoczyć do innej sieci, np 83.22.0.0. Aby zablokować "czasowo" kogoś z takiej puli musiałbym zrzucić całą sieć 83.0.0.0 aby było to skuteczne.
Co do pisania abuse do operatora to prawie żaden na to nie reaguje.
http://www.telix.pl/artykul/wikipedia-za...69305.html
Jak tu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:...%C3%B3w_IP
W przypadku napisania do operatora... cóż, trzeba spróbować. Nic się nie traci. Zawsze można jakiś mały szum zrobić, forum dyskusyjne jako suma głosów to ułatwia.
Przynajmniej tak się dzieje na wielu forach komunikacyjnych, zwłaszcza kiedy administrator ma legitymację dziennikarską
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
Przestańcie marzyć o blokowaniu całej dużej puli adresowej. To nie jest wikipedia gdzie takie rozwiązanie nie blokuje dostępu do ważnych informacji. Tutaj całkowicie zablokujecie możliwość grania wielu osobom.
Pisać do operatora w sprawie griefingu na serwerze? I dla każdego griefera poświęcać kilka miesięcy wymian mejlowych? Wow. Świetny plan  .
Blokowanie np. na dobę może pomóc, trzeba jakoś wyśrodkować rozwiązania.
Raczej takie niszczenie robi niewiele osób, nie zdziwiłbym się, gdyby to była tylko jedna osoba. Myślę też, że jedna taka sytuacja z zablokowaniem od strony operatora, ostudziłaby zapał innym kandydatom.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Przepraszam że wam przeszkadzałem oraz blokowałem. Z mojej strony więcej to nie powtórzy. Pozdrawiam
Liczba postów: 18
Liczba postów: 2
Borygo. To było zachowanie nieodpowiedzialne.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Witam,
Aby nie robić kolejnego tematu będę kontynuował tutaj. Otóż otrzymałem blokadę na serverze Mapa Polski, proszę o udzielenie powodu blokady.
Pozdrawiam,
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Generalnie ban wygasł 2h temu.
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|