|
INNE FIRS
|
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 0
Wszystko wskazuje na to że wreszcie zbliża się wersja finalna, w najnowszej odsłonie r1031 powróciło polskie tlumaczenie (niepełne i z błędami) oraz przynajmniej częściowa kompatybilność z najnowszym FISH tych samych autorów. Samo FIRS wygląda coraz lepiej i dojrzalej.
Najnowsza realizacja to już r1076, jedyne co ciągle nie działa to nie ma co zrobić z wydobywanym żwirem, graficznie FIRS jak na te możliwości jest porywający.
Kilka dni temu wyszła oficjalna wersja 0.3, niestety nie jest jakimś cudem kompatybilna z FISH tych samych autorów.
Za to najnowszy FIRS to już r1121, coraz ładniejszy i kompatybilny z FISH.
Wszystko wskazuje na to że zbliża się wersja finalna, dopisano nowe przedsiębiorstwa jak: kuźnia, młyn, cukrownia, centrum handlowe itd. Niestety brak do nich jeszcze grafik, najnowsza realizacja to już r.1246.
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
Mam zapytanko: jak przebiega spolszczanie GRF? Chodzi mi o to czym to się robi? Jest to jakoś skomplikowacze czy wystaczy pozamieniać zwroty na polskie? Jeśli jest to proste to chciałbym przetłumaczyć na własny użytek sobie FIRSa bo nie gram na nim sporo ale wiadomo że umili to grę.
(21-09-2010, 07:53)KOZACKI BOHUN napisał(a): Mam zapytanko: jak przebiega spolszczanie GRF?
Nie wiem czy ktoś to teraz robi, spolszczenie zatrzymało się na b. starej wersji, kiedyś na stronie projektu był dostęp do programu do tłumaczeń, teraz go nie widzę.
FIRS w najnowszej odsłonie to r.1382, brakuje mu wciąż grafik do najnowszych przedsięborstw, co kilka dni a często codziennie pojawia się nowa wersja.
Poprawka poprzedniego posta, najnowsza wersja to już r1391, jest w niej zawarta już część grafik nowych przedsiębiorstw i mała korekta nazewnictwa, oczywiście "stare" przedsiębiorstwa też mają poprawiane ciągle grafiki i urozmaicone.
Ostatnia, dzisiejsza wersja to r1402, pojawiły się nowe przedsiębiorstwa np. Cegielnia, Kopalnia gliny, Zakłady budowlane itd.
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
Teoretycznie poprawione tłumaczenie powinni dodać do wersji 0.5. Zainteresowanych samodzielną kompilacją odsyłam do założonego przeze mnie wątku na forum. (Dział "ogólne")
http://openttd.prochy.pl/thread-682.html
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
Grałem do tej pory z Picca's Basic Industries i się cieszyłem, że coś bardziej skomplikowanego jest  Potem przeczytałem na forum o FIRS. Ściągnąłem odpaliłem i O MAMO JA JE*IE! To jest dopiero lista różnych przemysłów  . Piękna sprawa. Teraz tylko rozkminić co i jak...
Tak trochę OT, wyświetlają Wam się budynki Cukrowni? Mam tylko zielony sześcianik, v0.5.
Sprawdziłem - nie wyświetlają się. Wygląda jak gęste duże pole trzciny cukrowej a nie cukrownia
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Byłbym zadowolony, gdyby ktoś przedstawił co i gdzie się wozi. Tych przedsiębiorstw jest za dużo. Od kilku dni staram się w nich połapać...
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
Fakt przydało by się jakieś drzewko transportowe co z czym jest powiązane
13-10-2010, 16:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2010, 16:15 przez wib_wk.)
(13-10-2010, 14:22)KOZACKI BOHUN napisał(a): Fakt przydało by się jakieś drzewko transportowe co z czym jest powiązane
Drzewko było kiedyś na stronie FIRS, ale chyba stało się zbyt skomplikowane bo go nie znajduję a i zmian było sporo w samej koncepcji w ciągu ostatniego roku. Piszecie ze skomplikowane, a dodajcie do tego jeszcze edytowalne parametry.
Ja powolutku rozkiminiam to na części pierwsze. Problem w tym że nie wszystko jest oczywiste. Na przykład fabryka maszyn produkuje sprzęt rolniczy i artykuły przemysłowe. Problem wynika chyba z kiepskiego przetłumaczenia tych artykułów, bo wozi się je... na złomowisko, i stamtąd pozyskuje złom. Więc wydaje mi się że powinno być 'odpady przemysłowe'. Wtedy miałoby to więcej sensu.
13-10-2010, 18:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2010, 18:40 przez wib_wk.)
(13-10-2010, 17:17)pikpok napisał(a): (....) Na przykład fabryka maszyn produkuje sprzęt rolniczy i artykuły przemysłowe. Problem wynika chyba z kiepskiego przetłumaczenia tych artykułów, bo wozi się je... na złomowisko, i stamtąd pozyskuje złom. Więc wydaje mi się że powinno być 'odpady przemysłowe'. Wtedy miałoby to więcej sensu.
Prędzej "Maszyny i narzędzia", do obsługi złomowiska też są przydatne jak i w innych przemysłach. Są używane do potrzymywania i zwiększania produkcji, złomowisk, kopalni itd.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
KOZACKI BOHUN napisał(a):
Fakt przydało by się jakieś drzewko transportowe co z czym jest powiązane
Drzewko było kiedyś na stronie FIRS, ale chyba stało się zbyt skomplikowane bo go nie znajduję a i zmian było sporo w samej koncepcji w ciągu ostatniego roku. Piszecie ze skomplikowane, a dodajcie do tego jeszcze edytowalne parametry.
OMG ludzie..... ja mam najnowszą wersje FIRS'a i w ciągu 2 h wszystko załapałem . Postaram się wrzucić drzewko ;]
(13-10-2010, 18:32)wib_wk napisał(a): Prędzej "Maszyny i narzędzia", do obsługi złomowiska też są przydatne jak i w innych przemysłach. Są używane do potrzymywania i zwiększania produkcji, złomowisk, kopalni itd. W sumie masz rację. Kopalnie też to akceptują. Nie zauważyłem do tej pory, bo póki co skupiam się na łańcuchu związanym z farmami, a wszystkie zakłady przemysłowe akceptują tylko 'zasoby produkcyjne'.
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
16-10-2010, 11:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2010, 11:46 przez bvader95.)
Ups. Jak autor tłumaczenia biję się w piersi. Może coś jeszcze da się z tym zrobić (wyślę poprawiona wersję). Zaś co do drzewka: na stronie FIRS-a są wypisane wszystkie przedsiębiorstwa i towary przyjmowane i produkowane przez nie.
http://tt-foundry.com/sets/FIRS/schema/industries
(16-10-2010, 11:16)bvader95 napisał(a): Ups. Jak autor tłumaczenia biję się w piersi.
Po co? Nie musisz, zawsze jest coś co da się poprawić, np. coś z "kamieniami" nie jest ok. tylko nie wiem czy to błąd tłumaczenia czy bug FIRS.
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|