KOLEJ Polish PKP Set v2.0
Mnie już się podobaBig Grin Z intercity też tak będzie? Smile
Hmm zapowiada sie interesujaco, jednak juz widze ze raczej z sypialnych nie bede korzystac Tongue
(11-10-2013, 10:46)DzikiJeż napisał(a): Z intercity też tak będzie? Smile

Jeśli mechanizm się sprawdzi, to tak - zamierzam w ten sposób przerobić wszystkie wagony, które mają możliwość przebudowy na 1/2 i 1 klasę.
Z tym, że dla wagonów InterCity zamierzam opracować bardziej rygorystyczne parametry, dostosowane do wyższych prędkości tych wagonów.

@Sander:
Nie mów od razu "nie". Smile Mój szlak pomiarowy nie był w pełni obiektywny - był prosty jak drut, a pociągi testowe nawet na sekundę nie zwalniały poniżej Vmax. W rzeczywistej grze wyniki finansowe będą więc nieco inne, oczywiście na korzyść sypialnego. Poza tym wciąż pracuję nad lepszym dostosowaniem współczynników... Wink
A ja mam jeszcze takie pytanieSmile Czy z dłuższymi wagonami da się tak zrobić jak z intercity że stopniowo zmieniają kąt przy skręcie? Smile
Ooo właśnie to zauważyłem. zróbcie tak ze wszystkimi wagonami please Smile.
@Down: oh przepraszam nie spojrzałem Wink.
Damgam, Tadeusz pisal kilka stron wczesniej, ze jest to mozliwe i, ze z czasem bedzie dodawal kolejne wagony ale to odlegle czasy poniewac trzeba dorysowac do kazdego wagonu ok 16 (jesli dobrze pamietam) dodatkowych spritow i wszystko na nowo zakodowac
Marzy mi sie EN57 w barwach kolei mazowieckich Wink
Jakbym dostał sprity z waszego EN to mógłbym narysować Wink
Smiley50
http://dev.openttdcoop.org/projects/pkps...x/en57.png
Narysować możesz. Problemem może być odpowiednie zakodowanie tego, żeby EN57 w takich barwach pojawiał się dopiero we właściwym czasie...
A tam. Ty jesteś miszczem Big Grin na pewno sobie poradzisz Wink a i jeszcze pytanko. moge do tego użyć painta czy musi być gimp?
Nie, nie może to być Paint. Musi to być program obsługujący poprawnie 256-kolorowe palety barw. Polecam lekturę drugiego postu z wątku http://openttd-polska.pl/Temat-Inne-Twor...yna-WM-15A .
A i jeszcze o jednym zapomniałem. paleta Dos czy Windows?
a co do programu to gimp moze być?
DOS. Jeśli będziesz bazował na sprite'ach obecnego EN57, to one są już narysowane w palecie DOS.
GIMP jak najbardziej może być - sam używam. Ewentualnie PhotoShop, jeśli masz...
Czym się różni paleta DOS od Windows?
Toungue 
(14-10-2013, 10:31)DzikiJeż napisał(a): Czym się różni paleta DOS od Windows?
Część kolorów jest inna
dorwe gimpa i biore sie do roboty.

Edit: jeden wagon przemalowany. jak to sie prezentuje?
[Obrazek: 988en57_moje.png]
Mam robić reszte czy to olać?
Edit:Oh sh.t odwrotnie lol. poprawie to zedytuje posta
Edit: po poprawce:
[Obrazek: 723en57_moje.png]
chyba jeden sprite ....
no tak sprite XD mój błąd :/

Edit: i co o tym myślicie? :
[Obrazek: 878en57_moje_test.png]
sprite 3 od lewej jest nieukończony. juz mi sie dziś nie chce. jutro rano narysuje kilka to MOŻE na piątek bedzie Smile
Jaki jest sens tworzenia kilku wersji malować dla tej samej maszyny? Idąc tym tropem należałoby zrobić malowanie Kolei Dolnośląskich, Przewozów Regionalnych, prawie każdego województwa, stare śląskie malowanie kremowo-czerwone, pomarańczowe itd.
(14-10-2013, 20:48)niemiec napisał(a): Jaki jest sens tworzenia kilku wersji malować dla tej samej maszyny? Idąc tym tropem należałoby zrobić malowanie Kolei Dolnośląskich, Przewozów Regionalnych, prawie każdego województwa, stare śląskie malowanie kremowo-czerwone, pomarańczowe itd.

a co? nasz Pan Tadeusz też z mazowsza XD
niech zrobi po prostu żeby dało sie przebudować na ten rodzaj malowania chyba że to trudniejsze niż mi sie wydaje ale z tego co widze to Tadek mnie popiera Big Grin
A jak ci brakuje kolejek z twojego rewiru to dorysuj Tongue
Czy na sali jest moderator?
Nie będziemy tu chyba omawiać każdego pixela dodanego do rysunku... Blinksmiley Sad
Z jednej strony rozumiem "bez sens" jaki widzi niemiec, ale z drugiej wlasnie bylo by spoko jakby mozna bylo wybrac wariant kolorystyczny Smile mi tam nic nie przeszkadza, w koncu jest w malowaniu pomorza (a dokladniej SKMT) Tongue

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord