Pobieranie nie powiodło się... ...plik tylko do odczytu.
Witam.
Niedawno zaktualizowałem swojego dotychczasowego Opena z wersji 1.1.x do 1.2.3. Od tego czasu nie zapisują się mi ustawienia osobiste (układ paska narzędzi, paska stanu, wszelkie inne ustawienia gry), a przy próbie pobrania NewGRFów pojawia się komunikat z tematu.
Przeglądając forum zastosowałem rozwiązania, które już były wcześniej wałkowane, innym pomogły, natomiast u mnie bez efektu - zmiana atrybutów katalogu i plików Opena (odznaczenie opcji "Tylko do odczytu") ani usunięcie katalogu, oidp, z Moich dokumentów (nie jestem pewien lokalizacji, gdzie to było - z problemem próbowałem sobie poradzić w zeszłym tygodniu, wtedy podejmowałem w/w próby, do tematu wracam teraz wraz z wolnym czasem). Odinstalowałem też wszystkie inne instalacje Opena (starsze wersje). Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co gdzieś zmienić, sprawdzić, skasować, dodać?
OpenTTD 1.2.3 z oficjalnej strony, instalowany na WinXP SP2 (pobrana wersja prawidłowa, opisana jako przeznaczona dla Win 95/98/ME oraz 2000 i XP bez SP3).
na początek polecam aktualizację systemu do SP3
Do tego musiałbym przeinstalować system, na co nie mam czasu ani ochoty - liczę, że samą grę można jakoś mniej inwazyjnie uzdrowić. Poza tym nie bardzo widzę bezpośredni związek między moim problemem a brakiem SP3.

Edit: oczywiście reinstalacja wraz z instalowanie SP3 wchodzi również w grę. Poza tym jestem niemal pewien, że reinstalacja systemu naprawi problem, ale jak wcześniej wspominałem, koniecznie chciałby tego uniknąć. Poza brakiem ochoty, także brak czasu przez najbliższe dni (tryb pracy powoduje, że teraz miałem trochę wolnego, kiedy mogłem np. pograć, a już kolejne 3 dni niemal non-stop na służbie).
Z tego co wiem to można przekierować gdzie ma open zapisywać ustawienia/save'y i inne pierdoły, instrukcję widziałem w pliku informacyjnym od gry...

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord