KOLEJ Polish PKP Infrastructure Set
Fajnie wygląda, jednak u mnie w Białej Podlaskiej stoi wieża ciśnień z czubkiem spiczastym, ale to detal Smile
[Obrazek: www_Biala_Podl2007-02-05_05_IFV.jpg]
(12-07-2013, 21:51)Rysh napisał(a): ...u mnie w Białej Podlaskiej stoi wieża ciśnień z czubkiem spiczastym, ale to detal Smile

Spoko, taka też będzie. Smile Ten typ jest dość popularny w Polsce centralnej.
(12-07-2013, 22:09)TadeuszD napisał(a):
(12-07-2013, 21:51)Rysh napisał(a): ...u mnie w Białej Podlaskiej stoi wieża ciśnień z czubkiem spiczastym, ale to detal Smile

Spoko, taka też będzie. Smile Ten typ jest dość popularny w Polsce centralnej.
Polska Wschodnia Smiley16
Shy 
Rysh když fotografuješ nepij pivo ta věž je super ale ty jsi ji vy fotografoval po pivě, tak vypadá jak věž v Pisa v Itálii. /Wlochy/ No Trochu humoru. Rysh nezlob se.
(13-07-2013, 01:59)Petr CZ napisał(a): Rysh když fotografuješ nepij pivo ta věž je super ale ty jsi ji vy fotografoval po pivě, tak vypadá jak věž v Pisa v Itálii. /Wlochy/ No Trochu humoru. Rysh nezlob se.
Następnym razem wypiję dwa Smile

A tu coś na czasie z wierzą ciśnień:
http://pokazywarka.pl/x6ps1i/
(12-07-2013, 21:51)Rysh napisał(a): ...u mnie w Białej Podlaskiej stoi wieża ciśnień z czubkiem spiczastym...

I jak? Podobna do oryginału? Smile

[Obrazek: 173water_tower_modern.png]
Rewelacja Smile Bardzo mi się podoba. To co teraz? PGR? Big Grin
Tadeusz v klimatě pouště by vodu mohla pobírat ne??
[Obrazek: RC-approved.jpg]
Czy byłaby możliwość dodania bardzo pięknej wieży ciśnień z Oławy? Smiley61
[Obrazek: 405849.jpg]
wieża ciśnień
(15-07-2013, 13:23)Walter Novotny napisał(a): Czy byłaby możliwość dodania bardzo pięknej wieży ciśnień z Oławy?

Szczerze? W przeciwieństwie do PKP Setu obecnie robię tylko obiekty najbardziej typowe oraz takie, które po przerysowaniu na pixelki będą się dobrze prezentowały. Nie skupiam się na konkretnych budowlach, bo te w skali OTTD i tak będą nie do rozpoznania... Raczej tworzę "miksy" zawierające najbardziej charakterystyczne cechy budowli tego samego typu i rodzaju konstrukcji. Smiley24
Przypadek wieży pokazanej przez Rysha jest szczególny - identyczne wieże, wg tego samego projektu, zostały zbudowane w kilkunastu miastach w Polsce - są więc bardzo typowe.
Tutaj można zobaczyć jakie wieże ciśnień występują najczęściej w Polsce.

Ciekawe byłyby też nastawnie, które można by ustawiać na stacjach towarowych
jak taka ze spodkiem.
(15-07-2013, 20:06)Walter Novotny napisał(a): Tutaj można zobaczyć jakie wieże ciśnień występują najczęściej w Polsce.

Z tego, co widzę to takich "grzybków" jest sporo: http://www.wiezecisnien.eu/Starachowice_zaklad.htm
Jak byłem mały, to często ją mijałem i zawsze zastanawiałem się do czego to służy, a określenie "wieża ciśnień" nic mi nie wyjaśniało Big Grin
(15-07-2013, 20:06)Walter Novotny napisał(a): Tutaj można zobaczyć jakie wieże ciśnień występują najczęściej w Polsce.

Znam tę stronę. Smile I korzystam z niej.
Nastawnie też jakieś dorobię. Przynajmniej ze 3 najczęściej spotykane typy.
Jest ktoś jeszcze zainteresowany polskimi stacjami? Mogę oryginalnym stacjom z OpenTTD podmienic grafiki, niestety tylko tyle w NML, ale zawsze coś. Wink
(17-07-2013, 22:30)p0358 napisał(a): Jest ktoś jeszcze zainteresowany polskimi stacjami? Mogę oryginalnym stacjom z OpenTTD podmienic grafiki, niestety tylko tyle w NML, ale zawsze coś. Wink
Więcej rób mniej pisz, pokaż efekty będziemy myśleć.
Na razie efektów nie pokażę, bo nie mam dostępu do komputera (lub innego urządzenia z kompilatorem; wyjazd). Natomiast jeśli ktoś chce już rysować to mogę podać namiary do grafik oryginalnej stacji. Wracam w poniedziałek.
Jako że ten wątek stał się wybitnie kolejowy a reszta dyskusji przeniosła się do innego wątku, to zmieniłem mu tytuł i ikonkę.
Strażnica przejazdowa - wersja 'developerska' Wink . Jest także wersja ośnieżona, dla klimatu arktycznego. Obecnie pracuję nad mechanizmem, który będzie pozwalał na postawienie strażnicy tylko w pobliżu torów, inaczej to trochę bez sensu...

[Obrazek: 906straznica.png]
A czy tory będą się zamykały tylko w miejscu gdzie jest strażnica? W pozostałych miejscach, byłoby łatwo o wypadek :>

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord