Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Witam
Chciałem zapytać jak można uruchomić powyższe dodatki otwierając scenariusz z mapą Polski? Kombinuje kombinuje i wydaje mi się że wciąż nie mogę. Pozdrawiam
Liczba postów: 55
22-08-2013, 20:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2013, 20:51 przez Economicus.)
ano trzeba zainstalowac odpowiednie pliki grf z dodatkow online
tak właśnie robiłem i nic nie dało. Może jakaś podpowiedź krok po kroku?
jak juz pobrales to wejdz w ustawienia newgrf i tam dodaj do uzywanych grf w rozgrywce ....... powinno pomoc
nie widzę tych grf w rozgrywce, widze tylko te których wymaga sceneria
musisz od nowa zaczac rozgrywke dodajac te pobrane pliki ...chyba ze jest jakis sposob na dodanie nowych grf do toczącej sie gry
Tak próbuję ale jako aktywne grf pokazuję mi tylko pliki niezbedne do działania scenariusza i nie mam możliwości dodania pkp na przykład. W menu głównym wszystkie pokazują sie jako aktywne.
Liczba postów: 318
Liczba wątków: 19
Jeśli mapa jest zapisana jako scenariusz nic nie można do niej dodać, będzie działać tak jak scenariusz został napisany, ale o ile dobrze pamiętam można to ominąć zmieniając scenariusz w save i wtedy wgrywamy sobie GRF jakie chcemy i wczytujemy save. Nie jestem pewien tego sposobu chyba kiedyś działał...
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Showman, nie znasz sie.
Wina jest Twoj komputer. Musisz walnac formata i wtedy na swieza instalke pojdzie.
Liczba postów: 318
Przeciez ja wiem, ja tu przypadkiem trafilem i cos napisalem... a i grac tez nie umiem
Liczba postów: 602
W pliku openttd.cfg znajdź "scenario_developer" i zmień "false" na "true". Od tej pory - przy edycji scenariusza lub po wczytaniu save'a - w menu NewGRFów będziesz już miał możliwość włączania i wyłączania dodatków.