Serwer PKP Set- brak wyładunku, niski przychód
Cześć,

Grałem wczoraj na serwerze PKP Set, miałem dwa problemy:
1. Moje pociągi z węglem przejeżdżały przez stację rozładunkową przy elektrowni nie zatrzymując się- ktoś spotkał się z czymś takim?

2. Te, które się zatrzymały, po przejechaniu przez całą mapę zarabiały ok 181 000,- to chyba trochę mało. Dlaczego?

Rzecz działa się koło 1933.
1. Albo stacja zle ustawiona i nie akceptuje wegla, albo jakis blad w rozkazach pojazdow. (Latwiej by bylo jak bys dal screen jakis albo save...)

2. Duzo za dluga trasa jak przez cala mape, przychod to nie tylko kwestia tego ile ladunku przewieziemy ale tez w jakim czasie, jesli ladunek jedzie za dlugo wtedy przychod jest coraz mniejszy az do zerowego albo nawet czasami ujemnego.
(01-10-2013, 09:06)showman napisał(a): 1. Albo stacja zle ustawiona i nie akceptuje wegla, albo jakis blad w rozkazach pojazdow. (Latwiej by bylo jak bys dal screen jakis albo save...)

2. Duzo za dluga trasa jak przez cala mape,

1. Rozkazy dla pojazdów takie same KOPALNIA=pełny załadunek > ELEKTROWNIA=wyładuj jeśli akceptowane.

2. To ma sens, może było za wcześnie na takie trasy i osiągi lokomotyw...

Dzięki za pomoc
Tak naprawde nie trzeba ustawiac wyladunku na stacji, jesli stacja akceptuje dany towar to pociag "sam wie" ze ma sie rozladowac na tej stacji.
(01-10-2013, 09:38)showman napisał(a): jesli stacja akceptuje dany towar to pociag "sam wie" ze ma sie rozladowac na tej stacji.

I taki miałem problem, że przejeżdżały stację. Wieczorem rzucę okiem na serwer jeszcze.
Wiem w czym moze byc problem, jesli przed stacja nie miales depotu a byl gdzies za stacja to pociag chcac sie serwisowac jedzie bezposrednio do depotu omijajac lub przejezdzajac przez stacje. Na serwerze PKP wlaczone sa zepsucia wiec pociagi chca sie serwisowac co jakis czas. Buduj sobie zawsze depoty przed stacja rozladunkowa a unikniesz takich sytuacji.
Przez chwilę coś takiego też przeszło mi przez myśl, bo faktycznie wjeżdżały do depotu za stacją. Showman, wielkie dzięki za pomoc.
Zrób depot przymusowy 30 kratek przed stacja docelowa i pomoże. Możesz zrobić to na zasadzie 2 depotow naprzeciwko siebie jeśli masz duży ruch.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord