utrata połączenia
Witam, po zalogowaniu się na serwer i założeniu nowej firmy, wywala mi połączenie po czasie kilkunastu sekund, czasem nawet po kilku minutach.
Wcześniej nie miałem z tym żadnego problemu. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Restart Rutera
Reinstall opena
Format Dysku Tongue

Albo cos masz z netem albo z kompem Smile
Tyle ci powiem
A próbowałeś wyłączyć i włączyć ponownie ? Big Grin
To, że zrzuca połączenie zależy od paru czynników. Ja bym na początek obstawiał łącze, później serwer. Może dostał czkawki jak było dużo graczy i dużo pojazdów?
Ja do propozycji bym dodal zakup nowego sprzetu, stary moze nie wyrabia
Nie wydaje mi się, że to wina sprzętu, chyba że kolega sam stawia serwer. Przydałoby sie info z konsoli serwera, może jest tam wpis "Client #XX is too slow, try to increase net...".
moze to być sprawa sprzętu. mam kompa i telefon z OpenTTD pod tym samym netem. komp wyrabia, telefon nie
Sprzęt to 1,7Ghz, 1 G RAMu. Instalowałem wersje 1.3.2 i 1.3.3 dla windowsa 32bit SP2 i SP3. I caly czas to samo. Internet w momencie wyrzucania osiągał prędkość na test speed 7 download i 1 upload. Chyba to raczej coś z routerem
(28-12-2013, 16:58)watek napisał(a): Sprzęt to 1,7Ghz, 1 G RAMu. Instalowałem wersje 1.3.2 i 1.3.3 dla windowsa 32bit SP2 i SP3. I caly czas to samo. Internet w momencie wyrzucania osiągał prędkość na test speed 7 download i 1 upload. Chyba to raczej coś z routerem

no ale procka to masz z nasa Tongue
nie wiem. ja problemów nie mam wiec ci nie pomoge
Też tak miałem to wina Netu i tyle :<
No no.. Sprzęt jak mój telefon ^^ ale bądźmy szczerzy, ottd ma takie wymagania ze to wręcz nie moŻliwe. Z racjonalnych propozycji proponuje sprawdzić "hosts" w windows32/etc aalbo przekonfigurowac router

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord