Firs a przeciwnicy
Witam, mam pytanie, jednak nie jestem pewien czy go czasem ktoś przede mną nie zadał, lecz zaryzykuje. Otóż gram na newgraf FIRS(tym co wprowadza więcej przedsiębiorstw) od niedawna i zauważyłem nietypową rzecz, ponieważ ustawiłem są kilku SI i każdy z nich najwięcej inwestuje w autobusy. Np jeden SI ma same autobusy i wozy pocztowe. Tutaj pojawia się moje czy SI nie biorą pod uwagę FIRS i "nie wiedzą" jak budować inne pojazdy np do zbierania owoców, mleka itd, czy tylko mi się wydaje i oni po prostu inwestują w ludzi bo to się bardziej opłaca?
Możesz sobie ściągnąć inne SI (z dodatków online), które będą np. nastawione na transport pociągami. Ale osobiście żadnego nie polecę, bo nie używam Wink
Tak, ściągnąłem sobie SI, ale nie wiem które są kompatybilne z FIRS-em
SI + Firs: rzadkie połączenie Sad z SI polecam ci NoCAB,trAIn lub choo choo Smile ten ostatni buduje spore magistrale pasażerskie. NoCAB bedzie budowal głównie ałtobusy ale może używać wszystkich typów transportu (nawet statki). trAIn no to jak sama nazwa wskazuje Wink ale nie jestem pewien co do ich kompatybilności z firsem. najprędzej bedzie miał ją NoCAB lub ''cluelles plus'' czy jak to tam sie zwie Wink a chuelles buduje Drogi+Samoloty...duzo samolotów Tongue
Co se týče GRF Firs nejlepší hra je on line. Firs je GRF na průmysl, takže tam nebude nikdy dělat AI /SI/ na 100%.
Jen lidi co baví budovat Průmysl. Např: pro Alkomata Firs není jeho oblíbená parketa On buduje nejradši linie pasažerský. Ale když se sejde 5 či 6 lidí, kteří budují jen průmysl, tak ta hra dává smysl. Bohužel je třeba nastavit GRF, takže super hry bude přes HAMACHI, než original server. Toto je pouze můj poznatek.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord