problemy z surowcami
Witam.
Gram w openttd już jakiś czas i mam problem z surowcami( tylko ruda żelaza, drewno oraz zboże i żywiec). Stawiam stacje obok przedsiębiorstwa i mimo upływu czasu nie pojawiają sie na niej surowce, wiec pociąg jeździ tylko w tą i we tą nic nie zarabiając.
Ktoś ma pomysł jak ten problem rozwiązać?
Z góry dziękuję.
Czy stacja odbierająca jest w zasięgu lasu/farmy/kopalni?
Nie stoi wokół żadnych innych przedsiębiorstw
Stacja ma zasięg 4 kratek - jeśli stoi za daleko przedsiębiorstwa, to nie będzie mogła pobierać z niego ładunku.

I czy wagony akceptują dany typ ładunku?
Wygląda to tak.     Jak widać stacja jest blisko kopalni rudy żelaza, mimo to nie otrzymuje ona surowcówSmiley33
Smiley33     Stacja końcowa akceptuje rude żelaza
Czyli jest dobrze. Towar sie nie pojawi na stacji, dopóki nie puścisz pociągu z wagonami do rudy żelaza.
Aby na stacji załadunkowej pojawiły się towary musi tam się pojawić pierwszy pojazd który będzie je odbierał. Jak wysyłasz pociąg upewnij się iż wagony są przebudowane na towar który mają przewozić.
    Mimo to, że wysłałem pociąg i dałem mu pełny załadunek, w ogóle się nie napełnia i ma ciągle 0%Smiley33
Przebudowałeś wagony na Rudę Żelaza ?
[Obrazek: 9NG3VUd.png]
Nie, nie przebudowywałem, pisze,że są przystosowane do węgla i rudy żelaza
Domyślnym towarem jest węgiel, należy je najpierw dostosować do rudy
Bardzo dziękuję, wszystko jest już w normie, można zamknąć wątek

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord