Jak uruchomić Cargodist ?
Witam

Aktualnie gram na wersji Open ttd 1.4.4. Gdzieś wyczytałem iż w tej wersji jest możliwość grania z Cargodist, jednakże nie wiem jak włączyć. Może ktoś pomoże Smile

Pozdrawiam
Bastian
hej,cargodinst dziala automatycznie od wersji 1.4.0 takze w poleceniach masz juz napewno i graficzny rozklad kieronkow
Może przez przypadek coś wyłączyłem, ponieważ w oknie stacji kolejowej mam tylko liczbę pasażerów i liczbę paczek poczty. Jakiś czas temu ściągnąłem starą wersje z Cargodist i tam w oknie stacji kolejowej oprócz w/w informacji mam takie + które mogę rozwijać. Grałbym w tą starą wersje ale co jakiś czas wywala jakieś błędy.
Domyślnie jest on chyba nadal wyłączony - musisz przejść w ustawienia zaawansowane, tam wybrać z listy kategorii wartość wyższą niż podstawowe, i przestawić odpowiednio opcje w Dystrybucja Ładunku (Cargo Distribution)
Ustaw wszystko na "asymetryczne":

[Obrazek: Q8RdrqMm.png]
Ustawienie na "asymetryczne" spowodowało że wszystko działa jak należy. Bardzo dziękuje Wszystkim za pomoc Smile.

Pozdrawiam
Bastian
Pasażerów i pocztę ustaw raczej na "symetrycznie" (aby małe miasta miały proporcjonalny transport w obie strony).
W każdym razie "manualnie" wyłącza cargodist.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord