SAMOLOTY projekt "Polish LOT set"
Witam, w tym poście dotyczącym dodatku proponuję zrobić dodatek "Polish LOT set" dodający samoloty polskiej lini lotniczej LOT tych teraźniejszych, i zabytków np.: Douglas DC-2.
przykro mi ale nie będę mógł pomóc w robieniu dodatku ponieważ nie umiem kodować mogę podawać pomysły.
przykładowe samoloty:

Boeing 737-500
Boeing 787-8 Dreamliner
Douglas DC-2

pewnie zaraz pożałuję że napisałem ten post bo niemiec znowu mnie zablokuje , ale spróbuję Tongue

Sergiusz1305
(15-03-2015, 20:15)Sergiusz1305 napisał(a): Witam, w tym poście dotyczącym dodatku proponuję zrobić dodatek "Polish LOT set" dodający samoloty polskiej lini lotniczej LOT tych teraźniejszych, i zabytków np.: Douglas DC-2.
przykro mi ale nie będę mógł pomóc w robieniu dodatku ponieważ nie umiem kodować mogę podawać pomysły.
przykładowe samoloty:

Boeing 737-500
Boeing 787-8 Dreamliner
Douglas DC-2

pewnie zaraz pożałuję że napisałem ten post bo niemiec znowu mnie zablokuje , ale spróbuję Tongue

Sergiusz1305
Trochę mało jak na set, jeśli zajmiesz się bazą danych sądzę że znajdą się osoby które zakodują i namalują co trzeba.
No... wiesz polish road set też jest mały ale jest nazwany "set" więc wiesz... a tak propo pomocy kodowania i rysowania może pomożesz? Wink
World Airliners Set jest udostępniony na zasadach GPL. Może wystarczy przygotować repainty LOT-owskich maszyn i uzgodnić z autorem dodanie ich do tego setu?
No, ale to trzeba ruszyć 4 litery zamiast pisać "...nie umiem kodować, mogę podawać pomysły". Wink
Kilka samolotów trzeba będzie jednak domalować, nie istnieją w WA set, np. przed wojną Fokker F-VII, Junkers F 13, polskie PWS'y 24, Electra też jest zdaje się tylko jedna, brak Super Electry. Powojenne Languedoc, Ił-12 i 14, Covair CV240, Viscount, Ił-18, AN-24, Tu-134 w. A i B to bardzo charakterystyczne sylwetki. Reszta samolotów oprócz Dreamlinera jest. Przekodować by trzeba było też DC-3 na Li-2 itd. Śmigłowce też były w polsce "specyficzne". Ale pomysł na ułatwienie sobie pracy jak najbardziej dobry.
(16-03-2015, 11:15)TadeuszD napisał(a): World Airliners Set jest udostępniony na zasadach GPL. Może wystarczy przygotować repainty LOT-owskich maszyn i uzgodnić z autorem dodanie ich do tego setu?
Powiem więcej, tam już są niektóre maszyny w barwach LOTu, np. Ił albo B737-500:
http://www.tt-forums.net/download/file.p...1d8723280f

Więc robienie nowego setu nie ma kompletnie sensu, zwłaszcza że na naszych lotniskach można spotkać wiele różnych linii z wielu krajów.
Natomiast można uzupełnić WAS o polskie linie (nie tylko LOT),
wszystkie samoloty są w wersji "manufacturers" czyli szare, łatwo zrobić na tej bazie repaint.

Jeśli ktoś jest kumaty w sprawach lotniczych to niech przejzy zalinkowany arkusz i zrobi listę braków.
Ok. Ale tak na szybko w tych tabelkach naliczyłem trzy czy cztery typy używane w polsce. Od 1926 roku było ich w "Lot" kilkanaście.
(16-03-2015, 13:28)McZapkie napisał(a):
(16-03-2015, 11:15)TadeuszD napisał(a): World Airliners Set jest udostępniony na zasadach GPL. Może wystarczy przygotować repainty LOT-owskich maszyn i uzgodnić z autorem dodanie ich do tego setu?
Powiem więcej, tam już są niektóre maszyny w barwach LOTu, np. Ił albo B737-500:
http://www.tt-forums.net/download/file.p...1d8723280f

Więc robienie nowego setu nie ma kompletnie sensu, zwłaszcza że na naszych lotniskach można spotkać wiele różnych linii z wielu krajów.
Natomiast można uzupełnić WAS o polskie linie (nie tylko LOT),
wszystkie samoloty są w wersji "manufacturers" czyli szare, łatwo zrobić na tej bazie repaint.

Jeśli ktoś jest kumaty w sprawach lotniczych to niech przejzy zalinkowany arkusz i zrobi listę braków.

no to można dodać np. wizzair ,S7 czy jakiegoś innego przewoźnika z Europy ale ,małego z flotą do 2-3 RODZAJÓW samolotów
No faktycznie, wizzair jest polish jak diabli, przy S7 nawet o europejskości trudno pisać. Co to za pomysły? Pisanie dla samego pisania?
Jeśli taki set miałby kiedykolwiek powstać to powinien zawierać samoloty typów (nie rodzajów) używanych historycznie przez naszego głównego przewoźnika.Tyle i tylko tyle.
(16-03-2015, 13:37)wib_wk napisał(a): Ok. Ale tak na szybko w tych tabelkach naliczyłem trzy czy cztery typy używane w polsce. Od 1926 roku było ich w "Lot" kilkanaście.
WAS zaczyna się w pod koniec lat 60tych. I jest to dobre rozwiązanie, wcześniej samoloty miały mały udział w komunikacji, natomiast w openttd są nadużywane, co powoduje często ich wyłączenie na MP.
Tak jak pisałem, tabelkę zapodałem w celu zrobienia listy braków (co można przemalować na LOT/Eurolot, albo co można by narysować od nowa).

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord