openttd wersja mobilna.
Mam pytanko. Czy da się wgrać mapke na wersje mobilną openttd? Posiadam wersję androida 4.3
Bez problemu Wink aczkolwiek na androidzie musisz mieć tą samą,lub nowszą wersję openttd względem wersji pctowej...
Na kompie wgrywa sie to do folderu scenario, ale na androidzie takiego folderu nie ma. I oczywiście mam wersje 1.4.4 na smartfonie
Powinieneś mieć folder ".openttd" który jest odpowiednikiem tego co na kompie masz w "moich dokumentach"
Niestety mam tylko ten folder w którym nie ma foldery scenario

Załączone pliki Miniatury

W gornej czesci masz sciezke folderu scenario.

Problem w tym ze w pliku openttd nie ma folderu scenario ,a mam tylko ten plik na zdjęciu wyzej
/files/.openttd/scenario/

Kropka oznacza, że folder jest ukryty. Pokaż co masz w folderze który pokazujesz na screenie.
Tak to u mnie wygląda:

Wrzuć tam gdzie pokazujesz i w grze wybierz "Parent directory" powinno pokazać Ci scenariusz.
Stała się rzecz dziwna, chcialem winrarem wypakowac mapke, a zauważyłem że winrar widzi ukryte foldery miedzy innymi ten z folderem scenario. Wgrałem tam mapke i dziala. Dziękuję za pomoc!

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord