Automatyczna wymiana pojazdów
Witam wszystkich,

Od niedawna zacząłem moją przygodę z OpenTTD. Mam już troszkę pieniędzy, kilka sieci autobusowych oraz kolejowych. Niestety moją zabawę ciągle przerywają komunikaty iż "Pojazd XXX potrzebuje natychmiastowej wymiany". I tutaj pojawia się moje pytanie czy istnieje mod lub sposób na automatyczną wymianę pojazdów?

Z góry dziękuje za odpowiedź. :-)
Otwieramy sobie liste pojazdow, klikamy na "zarzadzaj lista" i wybieramy opcje "zastap pojazdy". Teraz pozostaje nam juz tylko wybrac jakie pojazdy na jakie chcemy wymienic i kliknac rozpocznij. W przypadky wymiany pociagow dobrze pamietac o zaznaczeniu opcji usuwania wagonow bo w przeciwnym wypadku mozemy miec za dlugie pociagi po wymianie i nie beda sie miescily na stacjach.
Wielkie dzięki, jestem pewien że przyda bardzo przyda mi się ta rada. :-)
A jeśli już nie będziesz mógł wymieniać ich na nowe (nie będzie nowszych modeli), to w Ustawieniach zaawansowanych (u góry Pokaż: Ustawienia eksperta/wszystkie ustawienia) klikasz:
Pojazdy > Autoodnowa > Autoodnawianie pojazdów gdy stają się stare (klikasz, żeby było na zielono)
Bardzo przydałaby mi się autowymiana starych lokomotyw, problem w tym , że nie mam takich opcji. U mnie w POJAZDY jest tylko FIZYKA I WYZNACZANIE TRASY Czy da się jakoś to zmienić? Uprzedzając pytania, zaznaczam iż mam ekspercie ustawienia.
Zajrzyj do zakładki "firma" (company).
Działa :-)
Witam,

Problem polega na tym że jestem już w 2205 roku i nie mogę zastępować Pociągu maglev, na starsze lokomotywy lub nowsze.

Czy da się to jakoś zmienić?
(10-05-2016, 09:37)Werdi napisał(a): Witam,

Problem polega na tym że jestem już w 2205 roku i nie mogę zastępować Pociągu maglev, na starsze lokomotywy lub nowsze.

Czy da się to jakoś zmienić?

Ograniczenia -> Pojazdy nigdy nie sa wycofywane /true
Dzięki.
Co ślepemu po oczach :-)

Po włączeniu tej opcji, i wczytaniu gry nadal nie mogę zastępować pociągów :-(
jak na screenie - żadnego pociagu nie mogę wybrać do zastąpienia