18-05-2015, 21:10
Często przeglądając listę serwerów, na których by tu sobie pograć (opcją "Znajdź serwery") miałem ochotę w końcu spróbować uporządkować ten ... chaos
by pomóc graczom szybciej znaleźć tego co szukają no i ... żeby nasze polskie serwery były razem w wykazie.
Dlatego sugeruję aby wszystkie polskie serwery wzorując się na dobrych przykładach np czeskich serwerów (i nie tylko) zaczynały się od [PL] plus znaczki "--" co naprawdę poprawiłoby przejrzystość nazewnictwa no i szybką identyfikację oraz standaryzację ... która naprawdę się przydaje i jest wielce pomocna w wyszukiwaniach.
A więc dla przykładu serwer z Mapą Polski powinien mieć nazwę:
[PL]--Mapa Polski + CargoDist + PKP Set--> openttd-polska.pl
Moim zdaniem pomysł na dodanie wykrzykników przed i po formułce [PL] jest po prostu chybiony i zaciemnia łatwą identyfikację polskich serwerów , a dodanie napisu OpenTTD Polska po prostu zmarnowaniem miejsca bo przecież na końcu jest adres do naszego forum ... nie wiem kto to wymyślił ... ale chyba dobrze tego nie przemyślał ...
PS
Zastanawiam się też np nad taką formą:
[PL]--{opis serwera}
czyli przykładowo:
[PL]--{Mapa Polski + CargoDist + PKP Set--> openttd-polska.pl}
Myślę, że jest ładniejsza no i ... bardziej przejrzysta ! ale tu proponuję o wypowiedz innych
by pomóc graczom szybciej znaleźć tego co szukają no i ... żeby nasze polskie serwery były razem w wykazie.
Dlatego sugeruję aby wszystkie polskie serwery wzorując się na dobrych przykładach np czeskich serwerów (i nie tylko) zaczynały się od [PL] plus znaczki "--" co naprawdę poprawiłoby przejrzystość nazewnictwa no i szybką identyfikację oraz standaryzację ... która naprawdę się przydaje i jest wielce pomocna w wyszukiwaniach.
A więc dla przykładu serwer z Mapą Polski powinien mieć nazwę:
[PL]--Mapa Polski + CargoDist + PKP Set--> openttd-polska.pl
Moim zdaniem pomysł na dodanie wykrzykników przed i po formułce [PL] jest po prostu chybiony i zaciemnia łatwą identyfikację polskich serwerów , a dodanie napisu OpenTTD Polska po prostu zmarnowaniem miejsca bo przecież na końcu jest adres do naszego forum ... nie wiem kto to wymyślił ... ale chyba dobrze tego nie przemyślał ...
PS
Zastanawiam się też np nad taką formą:
[PL]--{opis serwera}
czyli przykładowo:
[PL]--{Mapa Polski + CargoDist + PKP Set--> openttd-polska.pl}
Myślę, że jest ładniejsza no i ... bardziej przejrzysta ! ale tu proponuję o wypowiedz innych
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)