Serwer Mapa Polski nie działa ,kilku osobą.
Wczoraj wszystko ładnie pięknie ,dziś po 3s od załączenia rozłącza się i jest napisane "Błąd synchronizacji gry sieciowej". Można za to obserwować ,problem powstaje przy uruchamianiu gry. Firmę posiadam ,jak i jest miejsce na nowe. Pozostałe serwery podajże działają normalnie. Sprawdzałem z graczami z innych serwerów ,jest to samo.

PROSZĘ O POMOC!
To oznacza że trzeba zrobić reset Smile
Myślałem ,że to automat...
A praktycznie oznacza to iż serwer jest już mocno obciążony i gracze ze słabszym łączem lub sprzętem mają problemy aby sie podłączyć...
Ludziska, zakonotujcie sobie wreszcie, że błąd synchronizacji sieciowej, wbrew swojej nazwie, nie ma nic wspólnego z obciążeniem sieci!
Jest to błąd w grze, a dokładnie różnica między obrazem gry na serwerze a tym u klienta.
Dokładny opis jest tu:
https://svn.openttd.org/trunk/docs/desync.txt punkt 1.3.

Obciążenia żadnego nie ma, bo serwer był pusty, a i tak mnie wywaliło po uruchomieniu gry.

Aby sprawdzić co jest przyczyną, uruchomcie -d desync=2 i sprawdźcie potem commands-out.log czy są problemy z cachowaniem.

EDIT: zapiszcie stan tej mapy i uruchomcie ponownie wczytując save, znikną hasła ale chodzi o sprawdzenie co jest przyczyną, jakis grf czy coś innego.
Jeden wejdzie, drugi nie. Ja ostatnio sprawdzałem co jest nie tak z synchronizacją klientów. Zalogowałem się na serwer i patrzyłem. Większość ludzi wyrzucało po jakiejś minucie, dwóch, ale czemu np. nie mnie?
(24-05-2015, 17:44)Mouse napisał(a): Jeden wejdzie, drugi nie. Ja ostatnio sprawdzałem co jest nie tak z synchronizacją klientów. Zalogowałem się na serwer i patrzyłem. Większość ludzi wyrzucało po jakiejś minucie, dwóch, ale czemu np. nie mnie?

Pewnie dlatego, że adminem jesteś. Big Grin
Haha :d (nie moglem sie powstrzymac)
Nie dostrzegam różnicy - VPS stoi w serwerowni. Ja mam nędzną neostradę podobno 6/1...
Moze Twoje czarodziejskie moce umozliwiaja Ci polaczenie sie z serwerem wtedy, wiesz te same ktorych uzywasz do szkalnej kuli... ?? Wink
Zależy to od stabilności łącza jakie się posiada, możesz mieć wolne łącze np. 10mb/s i stałe i będziesz się trzymać, a możesz mieć 50mb/s ale łączę niestabilne i będzie cię wyrzucać. Wiem bo testowałem tą grę na różnych rodzajach prędkości neta i przy różnych dostawcach no i plus obciążenie samego kompa jeżeli chodzi o ilość pojazdów w grze. Nawet jeżeli nikogo nie ma na serwerze, a na mapie jest mnóstwo tras i pojazdów, rzecz jasna długo się nie utrzymasz, albo ze względu na neta, albo wydajności kompa.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord