Dwie stacje dostawa/odbiór, towary na obydwu
Witam wszystkich Smile

Mamy tartak, do którego dostarczane jest drewno i z którego odbierane są towary. Wymyśliłam sobie, że zrobię dwie stacje, A do dostawy drewna i B do odbioru towarów. Jest jeden problem: towary są składowane na obydwu stacjach. Jeśli dobrze myślę, to znaczy, że z całego produkowanego w tartaku towaru na stacji B pojawia mi się tylko połowa do odbioru? Da się to jakoś obejść?
Dwie stacje są po to, żeby pociągi towarowe nie korkowały mi tych z drewnem Smile
Po prostu poczekaj aż ocena stacji spadnie tam gdzie drewno do 0% (towary). Wtedy trzeba będzie poczekać aż towar zniknie. Oczywiście jak nie będziesz odbierać towarów z stacji gdzie miało towarów nie być.
Zawsze możesz zrobić ciężarówki na transfer to nie będzie się marnować Smile
(21-07-2015, 22:30)MPK Lublin napisał(a): Zawsze możesz zrobić ciężarówki na transfer to nie będzie się marnować Smile

On nie chciał mieć towarów tam gdzie drewno miało się wyładowywać.
Właśnie po napisaniu posta zrobiłam tak jak mówił kolega wyżej Wink wcześniej myślałam, że tak się nie da po prostu Smile
Co by tematu nie marnować to mam jeszcze jedno pytanie: powiedzmy, że przebudowuję linię i usuwam warsztaty czy inne budynki, albo je przestawiam. W rozkładzie pociągów znika mi ten budynek i jeśli jest tylko jeden to nie ma problemów, ale co jeśli mam 20 takich samych pociągów? Da się je jakoś połączyć, żeby zawsze miały taką samą trasę?
Wspoldzielenie polecen.
Lunarna tvůj problem bude, že neznáš pomocníka CTRL, myslím, že tu na foru se dá najít toto téma.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord