Spi vs Firs
Hodně jsem hrál grf Firs. Líbil se mi výběr průmyslu ze začátku. Potom jsem zjistil, že má smysl stavět jen "perpeto mobile". A potom mě hra stím průmyslem  začala nudit. Člověk tam staví jen "perpeto mobile". Pro začátečníky vysvětlím pojem "perpeto mobile". Je to že stavíte ropu do rafinerie, z rafinerie máte benzín ten dovezete do prodejny strojů a tam znich vyrobíte stroje, které vám zvýší produkci na ropě, jde to aplikovat i s ocelí. Takže ve skutečnosti je tam hodně průmyslu, ale vy aplikujete jen ropu či ocel. Najednoujsem narazil na grf SPI. Takže jsem ji začal testovat a zjistil jsem, že tam není žádné "perpeto mobile" což jsem mile přivítal. Takže popíšu svůj test SPI. Trochu jsem si opravil konfiguraci a dal jsem si grafiky. Grafiky jsem zvolil starší Polské a České. Vím, že PKP set v2.0 má vše, jenže já jsem Čech a měl bych malou komplikaci při změnách lokomotiv. Jde o to, že PKP v 2.xx set má délku lokomotiv v 90% 0.7 pole. Kdežto ČD a starší PKP mají shodně v 90% délku vlaků 0.5 pole, ale nemají vagony, takže jsem jim přidal originální vagony. Dále tam mám nějaká auta a lodě. Lodě jsem v testu nepoužil zatím.A kvůli testu, protože jsem závislí na náhodném objevování průmyslu tak nemám aktivní cargo dist, aby se někde nevygeneroval nějaky průmysl a mě to zkazilo hru. Můj konfigurátor je zde http://ulozto.cz/xBhNLx6k/openttd-cfg. Teď trochu popíšu hru a co jsem jak udělal a proč. Popisovat Start hry v roce 1920, že na kasu buduju pasažerky a čekám na elektrické lokomotivy ani psát nebudu.
1. ocelárna - nevím proč jsem si na start vybral toto, asi bylo tam dost místa a vypadala opuštěně. Takže jsem začal vozit železnou rudu. Jenže ocelárna nevyráběla ocel z rudy takže jsem musel přidat uhlí. Začala vyrábět jenže málo tak jsem přidal scrap metal a ono to začalo dělat ocel. Bylo třeba ji odvést. I našel jsem místo.
2.Furniture Factory - máme ocel jenže zase to nepracuje. Aha my tam potřebujeme dát timber i porozhlídnem se po mapě a vidíme.
3. pila - dovezem dřevo Což tu je zajimavé dává ho les i ovocný sad a nějaký bulk. Takže máme Timber i dáme ho do bodu 2. Bod 2 stále nepracuje, a potřebujem supplies.
4.GlassWorks dáme sand a zase to nepracuje aha chemie je třeba
5.Rafinerie- dovezem ropu a máme chemii a benzín Chemii dáme do bodu 4. a bod 4. začne pracovat takže dáme do bodu 2. a ten již něco vyrábí. ale tady na bodu 5 máme benzín. Dáme ho do bodu 6.
6.Machine Chop má benzín ale k práci je potřeba i kov.
7.Aluminium Plant dáme bauxit scrap metal a zase to nedělá je třeba chemicals
8.Lime kiln- vyrobíme chemikals i dáme do bodu 7. z bodu 7 dáme do bodu 6
A tu začal trochu být problem hra utekla protože v tu chvíli mi vyskočí tabulka že je rok 2050.
dodáme save. http://ulozto.cz/xJSbjXAr/prazov-transpo...e-2059-sav
A teď porovnáme identické grfy
Takže Firs
+ má 100% lokalizaci do Češtiny
+ má větší produkci u průmyslu na startu a více se dá rozjet

- buduje se po nejvíce "perpeto mobile" a ostatní jde bokem. Po několika hrách to nudí.
SPI
- nemá 100% lokalizaci v Češtině
- nemá takovou produkci na startu
+využít k přepravě se dá cokoliv
+změna peněz u průmyslu když ho naplníte to je 65 535 tun dostanete málo peněz někdy i 0. Takže vás nutí stále něco s průmyslem dělat, protože po přeplnění jdou zisky dolů. a tím to brání nudě.
+Nutí hrače v online mezi sebou spolupracovat, z důvodů přeplnění.
+Dá se tu využívat více pasažérky. V on line hře jeden hráč může vozit suroviny druhý mu tam může vozit pracovníky. Tím se trochu zvedne produkce. V mým save je to vidět u města Vodava
tím ale je trošku malí /-/, protože produkce se zvedá jen o trochu možná počtem pracovníků 65 535 se něco stane tolik lidí tam zatím nemám.
Další + a  - dodám po dalším testování
[/url]
[url=http://ulozto.cz/xBhNLx6k/openttd-cfg]
a ECS?
Grf ECS má problem, že vše je tam do určitého času,doly se vytěží apd. Kdo má na mapě vše hlídat nehledě na to, že v online hře jde člověk občas spát a dohrává druhý den. A potom dost zabere času to mazání nepotřebných tras. A je tam zbytečně složitý mechanizmus. Tady chci napsat, že SPI a Firs je jedna a ta samá hra.Ten průmysl je úplně stejný s menšími změnami.Na první pohled se nedá poznat rozdíl mezi Firs a SPI. ECS je jiná kategorie a je velmi složitá pro začínajícího hráče.
(16-05-2016, 15:50)Petr CZ napisał(a): Grf ECS má problem, že vše je tam do určitého času,doly se vytěží apd. Kdo má na mapě vše hlídat nehledě na to, že v online hře jde člověk občas spát a dohrává druhý den. A potom dost zabere času to mazání nepotřebných tras. A je tam zbytečně složitý mechanizmus. Tady chci napsat, že SPI a Firs je jedna a ta samá hra.Ten průmysl je úplně stejný s menšími změnami.Na první pohled se nedá poznat rozdíl mezi Firs a SPI. ECS je jiná kategorie a je velmi složitá pro začínajícího hráče.

To fakt, zanim taka kopalnia bedzie duzo wegla wydobywac trzeba troche czasu, ale wlasnie mysle ze ECS jest latwiejszy dla poczatkujacych graczy a nie firs, bo nie trzeba patrzec na lancuch produkcji. Mam zaklady A, B, C i moge zaczac od razu od C (oczywiscie produkcja mniejsza jest) a w Firsie najpierw A, potem B etc.

Zaraz sprawdze ten save i SPI.
Czy w SPI 1.1 jest możliwa produkcja np. alkoholu bez surowców, tak jak w ECS?
d0mi3l ne právě, že ve spi bez surovin nevyrobíš nic i musíš dotat vše. Ale alkohol ve SPI se dělá 2 spůsoby. Buď ovoce+ suplies, nebo zrní+suplies. ale musíš dodat oboje.jinak nebude ani 1l a musíš opatrně dávat pozor na přeplnění 65535tun Pak to nedává peníze, nebo dává málo. Bez surovin tam na startu za malou produkci dává něco jen BULK a přístav. Bulk je A a B přístav jen jeden ale na startu je tam okolo 24-27tun. I povýšiš produkci surovinami.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord