Przejęcie firmy Przez Admina?
Witam,

Tak jak powyżej w temacie wątku, ktoś przejął moją firmę która miała hasło, poniżej screen z nazwą servera i nazwą firmy.
http://scr.hu/0wrjp/zifck

Normalnie nigdy bym się tu nie zalogował ponieważ nie mam potrzeby i nie mam czasu na udzielanie się na forach, ale sytuacja przejęcia "FIRMY"
lekko mnie poirytowała, na tym serverze gram może trzecią kolejkę i już taki chłam się odstawia??
Proszę o wyjaśnienie co takiego stało się, że magicznym ruchem zostałem wysiudany z firmy, szkoda mojego czasu aby tracić go na takim serverze gdzie mógłbym więcej czasu poświecić na inne sprawunki przed wyjściem do pracy.

W związku z tym, iż praktycznie prowadzicie usługę w postaci udostępniania servera, powyższa wiadomość jest moją reklamacją na tą dość słabą usługę.

Pozdrawiam,

Strzelba
(02-06-2016, 19:06)Tomasz333333 napisał(a): Było już kilka wątków o tym na forum. Było napisane o tym problemie. Przeszukaj forum to znajdziesz. Smile

Znalazłem 2, jeden coś o tym jak pewien anglojęzyczny pan wyzywał kogoś od dickmanów i dostał bana, a drugi o kradzieży "konta".

Czytając ten drugi rozumiem że na tych serverach jest samowolka i każdy administrator może robić co chce, a ja tam nie muszę grać jak mnie się to nie podoba? Czy to dobry tok myślenia panie kolego?
W każdym razie musisz mieć hasło w firmie i jeśli nie jesteś w grze to przynajmniej na chwilę wchodzić nawet nie z kompa (jest wersja na androida tej gry).

Jak będziesz mieć hasło to cię nie przejmą inni gracze, ale admini i moderatorzy mogą wejść do firmy nawet jak jest hasło (chyba mają jakiś inny system wejścia do firmy, ale nie jest to hakowanie Wink ).
Hasło miałem/było, co do wchodzenia to raczej ciężko w pracy, a można powiedzieć że nie realne.
Firmę przejął admin to wiem na pewno Smile
Admini zwykle NIE SĄ na serwerach. Raczej to któryś z graczy.
Czyli gracze są w stanie ominąć hasło?? W jaki sposób??
Raczej przejmują firmę jak "znika" hasło, czyli po kilku-kilkunastu latach od ostatniej aktywności.
Czy da się temu zapobiec? oczywiście nie wchodząc co godz do gry??
Niestety nie da się z ty hasłem. :/
Jeśli nie będziesz przez dłuższy czas wchodzić do gry to ci hasło zniknie i u niektórych graczy (albo wszystkich nwm) zniknie też firma.
Trochę dziwne ponieważ wczoraj o tej samej godzinie wszedłem na server po pracy i normalnie elegancko hasło było, moje nie zmienione i nikt nie miał mojej firmy.
Orientujesz się mniej więcej ile godzin potrzeba aby taki proceder zaszedł??
Spytaj się admina/moderatora.
Jest jakiś kontakt do administratora po za forum?? na serverze nikt nie reaguje.
Być może się mylę, ale hasło firmy usuwane jest po 6 godzinach braku aktywności, a firmy bez haseł po 1,5 godziny.
Hej,
Sprawa z hasłami na tym serwerze wygląda tak:
- jeśli nie masz hasła na firmie to każdy w każdej chwili może wejść i robić co chce z Twoją firmą
- jeśli masz hasło i nie ma cię w firmie to hasło się usuwa po 240 miesiącach gry
- jeśli nie masz hasła na firmie i są w niej pojazdy to firma jest usuwana po 100 dniach
- jeśli założysz firmę i wyjdziesz nie budując żadnych pojazdów firma zostanie zamknięta po 1 miesiącu gry.

1 rok= ok. 12 minut.
Pamiętaj o tym, że mowa tu o miesiącach w grze. Jeśli na serwerze nikogo nie ma to włącza się pauza i czas ten może się wydłużyć.

To jest zrobione po to, aby każdy mógł sobie zagrać. niektórzy gracze wchodzą, pobudują godzinę i stwierdzają, że już dzisiaj nie będą grać, więc musimy zwolnić slot na kolejnego gracza.

PS. My nie jesteśmy firmą, żeby u nas składać reklamację na usługi. Lepiej jest zapytać jaka jest konfiguracja serwera, niż oskarżać Admina o przejęcie firmy. My, Admini jak wchodzimy to pierwsze co robimy to USUWAMY firmy, żeby zwolnić miejsce dla innych.
jprd powinno sie banowac takich ludzi z automatu =.=

Taboret zamiast mozgu, wielcy pro-gracze wchodzę/żądam
Wartościowy komentarz, brawo panie Sander.
Napiszę tak jest podobna sytuacja na Serwerze OpenTTD-Polska Mapa Polski + CargoDist tylko że polega na tym że gracze blokują kogoś.Fakt rozumiem wszystkich administratorów że mają swoje sprawy też do załatwienia no oki , ale no jeżeli jest taka możliwość aby któryś z adminów by był chociaż na godzinke bo naprawdę nieraz po Resecie Osoby blokują kogoś , Stawiają Tabliczki z wykupionym terenem,niszczą czyjeś pojazdy , Trolling przez dodawanie 1 kratki torowiska u kogoś podczas budowy.Bo już osoby z "Player" się wycwanili i wpisują nicki w tych stylach " jlwejwreoj" i wchodzą coś pogrzebią posiedzą z 30 minut i uciekają.
(05-06-2016, 12:51)Ćlimak napisał(a): Wartościowy komentarz, brawo panie Sander.

Dziekuje serdecznie, zawsze staram się dowartościować forum budującymi wypowiedziami.
Dziękuję wszystkim za rzeczowe wyjaśnienie sytuacji, zwłaszcza dziękuje użytkownikowi "Sander" za analizę zawartości mojej czaszki.

Chciałem także zgłosić pewne problemy występujące na "serverze Polska Mapa Europy", nie  widzę sensu aby robić kolejny wątek więc opiszę to tutaj.
Podstawowe pytanie to czy administrator servera w ogóle kontroluje to co się dzieje na serverze? Od dwóch tygodni zauważyłem tendencje do zerowania lądu do poziomu wody czyli ktoś nabija sobie kasy i później usuwając ląd blokuje resztę graczy przed możliwością gry, zostają tylko miasta jak wyspy. Druga kwestia to blokowanie servera, akurat wczoraj sobie chciałem zagrać i widzę że server jest zablokowany przez 1 firmę z nazwą, a reszta jest unnamed. Czy mógłby ktoś to ogarnąć?

Pozdrawiam,
Strzelba
Wpisujesz komendę !report i powinien przyjść na serwer admin. Mówisz co się stało i powinien pomóc.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord