(24-09-2015, 17:56)101ksl napisał(a): W wolnej chwili, w ramach odpoczynku od rysowania innych, trudniejszych rzeczy, zrobiłem Bombardiera E186 Przewozów Regionalnych. Wersja Lotos Kolej i Captrain się na razie jeszcze rysuje, Lotosa postaram się skończyć jeszcze dzisiaj.
To malowanie nie jest takie samo z lewej jak z prawej strony. Niebieski pasek z napisem Railpool po obu stronach jest przy tej samej kabinie.
20-03-2016, 14:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2016, 18:24 przez jakubg1.
Powód edycji: ukończony MR
)
Odgrzewam trochę kotleta pisząc tutaj, jeśli administracja się na to nie zgadza proszę przenieść do głównego wątku o secie.
Kiedyś rysowałem szynobus MR/MRD. Przedstawiam wam wszystkie rzuty wagonu doczepnego, celem zgłoszenia ew. błędów i braków szynobusu, aby później nie poprawiać 5 razy tego samego. W załączniku wagon.
EDIT: Witam ponownie, dzisiaj ukończony szynobus. Proszę o opinie.
(21-10-2017, 21:03)Walter Novotny napisał(a):
Czy ten Dragon wygląda ok?
Wydaje mi się, że musisz trochę popracować nad czołem, coś jest z nim nie tak. Nie widać, że jest pochyłe. Poza tym musisz coś zrobić z klimatyzatorami na kabinach, nie mogą być po prostu kwadratami - jakieś cieniowanie by się przydało. Ale jesteś na bardzo dobrej drodze!
Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?
Jeśli ktoś dałby lokomotywę w malowaniu np PolRegio to wagony pasażerskie byłyby w malowaniu PolRegio a jeśli dałby malowanie PKP IC to wagony miałyby odpowiednie dla niej malowanie. Analogiczna sytuacja byłaby w wagonach towarowych, które mają specyficzne malowania. W przypadku dawania malowań towarowych i wagonów pasażerskich (latem widywałem dzierżawione od prywaciarzy lokomotywy) nie wpływało to na malowanie.
(01-11-2017, 21:59)Walter Novotny napisał(a): Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?
Jeśli ktoś dałby lokomotywę w malowaniu np PolRegio to wagony pasażerskie byłyby w malowaniu PolRegio a jeśli dałby malowanie PKP IC to wagony miałyby odpowiednie dla niej malowanie. Analogiczna sytuacja byłaby w wagonach towarowych, które mają specyficzne malowania. W przypadku dawania malowań towarowych i wagonów pasażerskich (latem widywałem dzierżawione od prywaciarzy lokomotywy) nie wpływało to na malowanie.
Hmmm, to by miało chyba sens, szczególnie w przypadku EU07 i 111A/112A. Tylko pamiętaj, że PolRegio (czy tam PR) miało tych malowań... dużo, więc musiałyby się losować.
(01-11-2017, 21:59)Walter Novotny napisał(a): Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?
Technicznie - tak. Trzeba by to jednak oprogramować per każda lokomotywa i każdy wagon, które mają tak "współpracować".
06-11-2017, 09:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2017, 09:07 przez Walter Novotny.)
(06-11-2017, 01:26)LaChupacabra napisał(a): Ogólnie ok, ale czoła wydają się zbyt pionowe. Raczej coś w tym kierunku:
Jednak wydaje mi się, że Impulsowi bliżej do ćwiartki koła niż tak pochylonego przodu, który pasowałby do ED161. Światła w Impulsie są bardziej wysunięte na sam przód. [Obrazek: ed161-014h-1024x576.jpg][Obrazek: 5.jpg]
Jedynie podniosłem światła o jeden piksel i zmieniłem na szybko malowanie nie zmieniając ani odrobinę kształtu.