Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Witam
Ostatnio zacząłem grać w OTTD z newgrf i szukałem czy są jakieś z dużą ilością polskich tramwajów. Znalazłem tylko od sojit. Myślałem żeby zrobić właśnie taki set tramwajów tylko że powiększony, ale za to nie wiem jak się za to zabrać. Prosiłbym o pomoc
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 4
Jest set McZapkiego. Poltram chyba sie nazywa.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 23
Zgadza się, poltram zawiera tramwaje począwszy od konnych na NGT8 i Pesie kończywszy.
Tak nawiasem mówiąc zastanawiam się nad integracją poltram i polroad w jeden set, przy okazji bym usunął refit tramwajów na doczepy, bo to w praktyce jest niewygodne, w zamian za to można by dać refit na różne kolory, np zielone, czerwone, niebieskie, oprócz 2cc.
Ale najpierw trzeba by rozstrzygnąć konkurs na nazwę setu...
Liczba postów: 602
Liczba wątków: 19
To może dorzucić jeszcze trolejbusy?

Poszedłbym nawet dalej... Polish Road Set - pojazdy, tramwaje, trolejbusy i infrastruktura drogowa
Co do nazwy, to ja bym nie cudował. Wydaje mi się, że nowi gracze szukają przede wszystkim słowa "Polish". W ten sposób trafiają na stary Polish Tram Set, nie wiedząc, że istnieje PolTram, czy PolRoad...
Uważam, że najlepsze są nazwy "samowyjaśniające" - Dutch Train Set, Czech Road Set itp, ewentualnie nazwy na podstawie zarządów kolejowych (DB, PKP). Nazwy poetyckie typu FISH czy SQUID niewiele mówią graczom, którzy nie są bywalcami forów OTTD.
To może "Polskie Drogi" ?
01-04-2019, 23:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2019, 23:18 przez FrontierPharmacist.)
Może być ale daj w nawiasie (Polish Road Set) i już
... albo Polish Combined Road Set, czy coś...