aktualizacja.
Przez ostatnie 7 miesięcy grając na Openttd 0.6.1 uzupełniałem mapę POLSKAbyPIRANHA (z drugiego forum, nie wiem czemu ale ostatnio wysiadło) o sieć kolejową/drogową.
Chciałem dzisiaj zaktualizować grę do wersji 0.7.1 aby zobaczyć czy trafiają się jakieś nowe przydatne funkcje, instaluję, odpalam i krach. Nie działa.
Jak mam zainstalować aby wszystko ładnie grało? Bo save naprawdę warty tegoBig Grin
Mikixb, niestety podałeś za mało informacji o problemie żeby ktoś mógłby Ci tu pomoc. Jak byś dał więcej informacji i wspomniany plik. Zdecydowanie miał byś większe szanse na pomoc.
Póki co jakoś to gra. Żeby mi ktoś tylko sprostował, czy wersja 0.7.2 przewiduje wymianę kolorów w grze? Szarości mi jakoś pociemniały, reinstalowałem newgrf ale dalej tak samo nieciekawie się prezentuje. [Obrazek: 2yp5xdjn9qn6vqtrf7ut_thumb.jpg]
Witam,

Wrzuć save jak możesz...
http://rapidshare.com/files/270924484/PK...9.sav.html

Potrzebne grf też podesłać? Czy teraz gra sama to pobiera
nie wiem jak kontent z grf, ale standardowa grafika wygląda normalnie w 0.7.2
Witam,

Obczaiłem Twojego save i stwierdzam, że w wersji 0.7.2 działa wszystko poprawnie (zresztą jak zauważył to już Mike). Prawdopodobnie problemy generuje któryś z plików z dodatkową grafiką. Niestety nie jestem w stanie tego przetestować bo dostępnych spod 0.7.2 (automatycznie wyszukiwanie w necie) jest tylko 4 z 17 zainstalowanych plików grafiki. Nie mam sił wyszukiwać i dodawać tego wszystkiego pojedynczo Smile

Ogólnie jestem pod wrażeniem mapy i Twojej pracy. Odnalazłem nawet swoje miasto i jakoś tak miło się zrobiło Wink Widać, że poświęciłeś dużo pracy na odwzorowanie siatki kolejowej i drogowej.
Za tą stacje [Obrazek: 1127110367.jpg] oceniam tą mapę na bardzo dobry Big Grin. Po za tym kawał dobrej roboty. Jest parę nieścisłość ale nie oczekuje że doskonale znasz całą mapę polski.
Hmm a co to za fragment? Bo coś nie kojarzę Smile Podaj te nieścisłości to w miarę możliwości gry pozmieniam.
-> tj+ Rozumiem że brakuje ci plików grf, które zdążyłem tam popakować. Jeśli tak, to wrzucam paczkę tego co wygrzebałem z folderu gry, powinno załatwić sprawę: http://www.uploader.pl/?d=C48EA5BB1 . Brakuje dwóch plików których wcale nie widzę w folderze, ale akurat te pobrałem niedawno już na 0.7.2. W razie problemów z kolejnością wgrywania wrzucę jeszcze listę jak ja to mam, ale z tym już nie powinniście mieć problemów Tongue
W Białej Podlaskiej nic nie ma Smile
This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

This limit is reached.

-.-
Nie wiedziałem, że taka popularność będzie.. odświeżony link Smile

http://www.uploader.pl/?d=A61BDCC71
danke ;-)

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord