Poblem z połączeniem stacji
Mam wersję Open TTD 0.7.5. Pytanie dotyczy łączenia ze sobą stacji.

Wiem, że trzeba to robić za pomocą klawisza Ctrl i tam wybrać, czy się chce wybudować nową stację, czy dołączyć do istniejącej. Nie mam problemu, żeby dołączyć stację jedną obok drugiej, natomiast pojawia się, gdy chcę dobudować jedną ZA drugą tak, by powstała jedna długa stacja dla długich składów. Czy gdzieś w opcjach ustawia się maksymalną długość stacji (więcej niż 7 pól). Wiem, że tak można, bo widziałem na screenach, że ludki tak robią, ale znalazłem jednego wyjątkowego. Jest na nim stacja bardzo długa i cała pokryta dachem (wygląda tak jakby to była naprawdę jedna stacja, a nie trzy jedna za drugą, gdzie dach się kończy, dwa pola przerwy, następny dach).

Mam nadzieję że dobrze opisałem problem. Proszę o pomoc.
to pewnie jakas zamienna grafika czy newgrf lub modyfikacja wygladu stacji.
Możliwe, ale dlaczego przy łączeniu stacji jedna za drugą proponuje mi tylko dobudowanie nowej. czy ma to znaczenie, że dopiero zacząłem grę?
Ustawienia zaawansowane -> stacje -> Maksymalna wielkość stacji (do 64 pól)

o to Ci chodzi?
KOZACKI BOHUN - chyba właśnie o to. Niestety sprawdzę dopiero wieczorem, ale myślę, że to to. I chyba właśnie o twoim screene pisałem - RESPECT!!
Tak, to właśnie ta opcja. Dziękuję za pomoc. Temat można uznać za zamknięty.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord