Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
19-08-2008, 02:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2008, 02:39 przez Baker.)
Mam już OTTD od dłuższego czasu, jednak ostatnio spotkałem się z tym, że... resetują mi się ustawienia. Przeinstalowałem grę od nowa, wciąż jest to samo.
Ustawienia wtyczek, rozdzielczości, waluty... za każdym razem, gdy zamknę grę ustawienia te są ustawiane na domyślne. Od kiedy gram nigdy tak nie było, a teraz nagle... co może być problemem? Przyznam, że to trochę irytujące...
Ma to zapewne związek z plikiem openttd.cfg, który siedzi sobie w 'Moje Dokumenty' i przechowuje wszystkie dane ws. ustawień.
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 5
Być może dlatego że źle zamykasz program (np. CRTL+ALT+DEL).
Manualnie pozmieniaj wartości w openttd.cfg.
samorajp napisał(a):Być może dlatego że źle zamykasz program (np. CRTL+ALT+DEL).
Normalnie zamykam, zwykłym wyjściem. Próbowałem niejednokrotnie, nawet nicka mi nie zapisuje.
samorajp napisał(a):Manualnie pozmieniaj wartości w openttd.cfg.
Zmieniałem, ale gdy tylko wejdę do OTTD, to on mi resetuje wszystko po staremu. Idealnie ustawione czcionki też mi skasowało...
Liczba postów: 12
19-08-2008, 10:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2008, 10:12 przez misieq666.)
moze to banalne ale sa dwa configi, jeden w moich dokumentach i drugi w folderze z grą, jak zmienisz ten w moich dokumentach to powinno być ok
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Sprawdz, czy ten plik openttd.cfg w Moich dokumentach i w x:\Program Files\Openttd nie ma czasem atrybutu Tylko do odczytu.
20-08-2008, 18:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2008, 18:49 przez Baker.)
Skasowałem wszystkie pliki, które są związane z grą (oprócz save'ów i moich scenariuszy) czyli również cały folder OTTD z "moje dokumenty" i zainstalowałem ponownie. Wszystko jest już okay, rozdzielczość, wtyczki, nick na multi --> wszystko pozostaje po staremu nawet po wyłączeniu gry.
Wystarczyło po prostu skasować ten plik, bo jak już wspominałem wcześniej, przeinstalowanie gry nie pomagało.
Dziękuję gorąco za pomoc.