16-04-2010, 13:50
Witam
Otóż niedawno powróciłem do tej wspaniałej gry, rozochocony możliwością dodawania nowych grafik.
I tu własnie mam problem posciagałem pare wszytko ladnie pięknie powłanczłem i...i mam taki problem. Grałem na singlu z komputerem i komputer sobie tak jakby nie radził :był start np 20 autobusów naraz i za chwile koniec i tak cały czas ;/ Było to objawione że stawiał zwykłe przystanki i kupywał autobusy takie przegubowe co tam wjechac nie mogły. I zaraz firma upadała.
Teraz moje konkretne pytania : Mam wersje 0.7.5 i :
-ile naraz można wgrać nowych grafik ?
-czy niekótre grafiki nie mogą być razem ?
-jakie wgrac żeby komputerowy gracz grał normlanie ?
-czy wgrywane grafiki trzeba dodatkowo jakoś ustawiac jakimiś parametrami.
Albo może inaczej może jest na forum osoba/y "obcykana/e" w NewGrf i doradzi jakie grafiki wgrac żeby mieć nowe środki transportu i żeby Si mogło grać normalnie ?
Przepraszam że tak długo ale chciałem jasno opsiać mój problem albo brak umiejetności w ogranięciu tego
Pozdrawiam
Otóż niedawno powróciłem do tej wspaniałej gry, rozochocony możliwością dodawania nowych grafik.
I tu własnie mam problem posciagałem pare wszytko ladnie pięknie powłanczłem i...i mam taki problem. Grałem na singlu z komputerem i komputer sobie tak jakby nie radził :był start np 20 autobusów naraz i za chwile koniec i tak cały czas ;/ Było to objawione że stawiał zwykłe przystanki i kupywał autobusy takie przegubowe co tam wjechac nie mogły. I zaraz firma upadała.
Teraz moje konkretne pytania : Mam wersje 0.7.5 i :
-ile naraz można wgrać nowych grafik ?
-czy niekótre grafiki nie mogą być razem ?
-jakie wgrac żeby komputerowy gracz grał normlanie ?
-czy wgrywane grafiki trzeba dodatkowo jakoś ustawiac jakimiś parametrami.
Albo może inaczej może jest na forum osoba/y "obcykana/e" w NewGrf i doradzi jakie grafiki wgrac żeby mieć nowe środki transportu i żeby Si mogło grać normalnie ?
Przepraszam że tak długo ale chciałem jasno opsiać mój problem albo brak umiejetności w ogranięciu tego

Pozdrawiam
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)