|
problem z wagonami
|
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Witam mam do was taką prośbe dawno nie grałem w open ttd ale ostatnio się skusiłem i pobrałem nową wersję gry oraz jakieś dodatki Mam problem z wagonem do węgla eaos chciałbym je przerobić na wagony do zboża ale nie wiem jak PROSZĘ O POMOC
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
26-04-2010, 14:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2010, 14:52 przez niemiec.)
Gdy masz pociąg w lokomotywowni(zajezdni), w oknie tego pociągu masz takie dwie skrzynie po prawej stronie (czwarte od góry). Wybierasz i masz.
@down: dzięki, mnie się nie chciało tego robić
Liczba postów: 240
Liczba wątków: 19
Obrazek jakbyś nie mógł znaleźć
[Obrazek: przebudowa.jpg]
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Jakość obrazka nie jest najlepsza
Liczba postów: 240
Liczba wątków: 19
Ale za to jak mało zajmuje.  Mimo to chyba wszystko widać.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
DZięki wielkie za pomoc
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 3
Witam.
Dla tego pytania zarejestrowałem się nawet na forum 
Otóż mam taki problem. Mam rok już 2043, zbudowałem kolej magnetyczną ale jak się okazuje mam do niej tylko 1 lokomotywę i 0 wagonów. Podobnie jest na innych rodzajach szyn, choć lokomotywy są, to nie ma wagonów za dużo. Część pociągów po prostu nie może być kupiona, bo nie mogę do nich kupić wagonów :/.Do niektórych produktów też wraz z upływem czasu zniknęły mi wagony, ale to ustawiłem sobie, żeby wyświetlały mi się wszystkie wagony i lokomotywy. Mam parę dodatków poinstalowanych, czy to o nie chodzi ??
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
[Obrazek: robakowomazowieckietran.png]
1 nowy pojazd
2 może masz ustawione brak w typie towarów
-wtedy możesz budować tylko te co nic nie wożą (czyli większość lokomotyw)
3 jak dasz na wszystkie rodzaje, wybierasz co chcesz kupić
4 i w drogę
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Mam podobny problem. Zacząłem rozgrywkę z pakietami ECS + NARS w roku 2020 (OpenTTD 1.0.1 - rc2). Zwykłe pociągi mają wszystkie wagony do przewożenia surowców i towarów wprowadzonych przez ESC, a kolej Maglev już niestety nie. Mogę zbudować tylko kilka rodzajów lokomotyw, a wagonów brak. Próbowałem z innymi niż NARS GRF (2 cc Train, eGRV, UK Renewal, Monolev Replacement), ale żadne nie wprowadzają tych wagonów. Da się grać z ECS używając szybkiej kolei?
U mnie nie ma takich opcji wyboru. jest sortowanie, na prawo jest wybór według czego, ale listy jakiego typu mają być wyświetlane nie da się włączyć. Mam jakaś złą wersję??
PS. Mam jeszcze takie jedno pytanie. Czy da się jakoś w ustawieniach zmienić coś, by czas wolniej upływał?? Nie chodzi mi, żeby zwalniać grę (choć i tak by się przydało), ale żeby przejazd pociągu nie trwał 1 rok. Toż to nie realne ;P
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
To nie jest tak przypadkiem, że NewGRF wykorzystują pojazdy z jednotorówki/maglev jak braknie ilości w standardowej dwutorówce?
Istnieje patch długość dnia.
Już wiem, pomogła wypowiedź mouse. Po wykasowaniu 2cc Train Set1.0.1 Wagony są. Ten dodatek nawet fajny nie jest. Pociągi drogie jak chorobcia i mało różniące się między sobą  . Szkoda, że nia da się go łyłączyć w już powstałej grze :/. A jak nazywa się patch długości dnia?
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Tutaj coś masz:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=31657
Nie wgłębiałem się czy patch działa i z jaką wersją klienta ale temat jest dość obszerny.
PS. Problem nie dotyczy tematu, mogłeś założyć nowy temat - inni użytkownicy szybciej znajdą to, czego szukają.
Pozdrawiam
Liczba postów: 3
cześć wszystkim mam pytanie czy można wgrać jakieś nowe wagon używam koleji Maglev
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
oczywiście że można,należy je tylko zrobic/znalezc
Liczba postów: 3
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
nie wiem,pytałeś się czy można to ci odpowiedziałem  ,poszukaj w jakichs setach z pociagami.
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|