Długość Dnia
Zakładam nowy temat, bo nie znalazłem podobnego. Chodzi mi o patch zmieniający długość dnia w grze. Wiem, że istnieje taki, mogę podać nawet linka, ale nie wiem jak wgrać go do gry. Czy ktoś już z niego korzystał i może wytłumaczyć jak to działa/uruchamia się??
DayLenght
Jak zwykle Wink
Nie podałeś wersji klienta ani systemu operacyjnego.
tu masz temat na tt-forums jak się patchuje grę. Na stronie wiki OpenTTD też coś wisi odnośnie patchowania:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=21678
Niestety nie wszyscy znają angielski Sad ja zaliczam się do nich
a translator mało mi mówi Sad
Jeśli nie znasz angielskiego to ciężko będzie Ci skompilować klienta...
W skrócie:
1. Instalujesz TortoiseSVN lub podobny program
2. Tworzysz Nowy Folder
3. PPM->SVN Checkout
4. wpisujesz svn://svn.openttd.org/trunk
w polu checkout directory wpisujesz sciezke Nowego Folderu
5. Klikasz OK i czekasz aż pliki skończą się pobierać
6. PPM na Nowy Folder->Apply Patch
7. Wybierz plik .patch lub .diff
8. Zatwierdzanie zmian: Zazwyczaj PPM->Patch All w oknie plików powinno wystarczyć lecz czasami coś pójdzie nie tak (pliki na czerwono w liście plików)

Tłumaczone na szybko z linka wyżej
niby znam angielski tak nawet, ale robiąc tak jak podałeś, czyli tak jak na stronce wywaliło mi tyle błędów, ze prawie kazdy plik byłczerwoby :/
Wypowiedź użytkownika Rubidium w w/w temacie:

Cytat:Even then, most "noobs" w.r.t. patching have zero knowledge of programming languages but still want to apply multiple patches because they sound interesting without having any clue how to solve the problems when two patches are colliding. It's nice you want to try, but without some affinity for programming I fear it will end in tears and frustration as I've seen on here and other places over the years.

Pozwól, że nie będę tłumaczył...
Znalazłem już spachowaną wersję, więc jest OK Smile. Może bym i doszedł jak zrobić to, żeby działało, krok po kroku kolejne błędy, ale come on, ich było ponad 40, to lekka przesada, na forum mówili o 2-3, nie tylu, wyszedłem z założenia, że coś więcej jest nie tak, niż tylko błąd kompilacji, a prostsze rozwiązania prawie zawsze są tymi najlepszymi Smile.
PS. teraz nawet nie pojawia się żadna informacja, gdy próbuję dodać patch'a, a wiec pewnie nie kompilacja, bo komputer resetuje się, gdy nie zamknę tego Tortoise w mniej niż kilkadziesiąt sekund :/
A mógłbyś dać link do tej wersjiWink , bo się męczę a i tak jakoś nic nie wychodziSad
Nie wiem czy można wstawiać linki, ale proszę :
http://qmsk.net/~terom/openttd/builds/op...-win32.zip

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord