Liczba postów: 11
Liczba wątków: 4
22-01-2011, 14:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2011, 14:38 przez XboXC.)
Witam. Mam w swojej grze miasto dość sporych rozmiarów z pełną komunikacją. Mimo tego nie chce sie już rozrosnąć. Co zrobić?
Mapka pogladowa
[Obrazek: samapa.th.jpg]
Uploaded with
ImageShack.us
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Towary i wszystko dostarczasz?
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Przede wszystkim, najlepiej ustawić sobie miasta z siatką 3x3.
O rozbudowie miast i innych rzeczach znajdziesz tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=qtwLDxje0HU przechodząc do interesujących Cię działów.
Mam rok 2099 i nie mam zbytniego wyboru, 2 modele autobusów, 4 tramwajów. Kilka kolejowych. Towarow nie dostarczam skupilem sie na pasazerach.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
XboXC polecam sciagnac Ikarus Set tam masz duży wybór autobusów a co do tramwajów to weź Generic Tram Set tam co chwile są jakieś nówki a dla lepszej jakości to weź se również Trolleybus Set.Polecam
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
2099 rok Daniel. 2099. To wygladało tak ze po jakims czasie miasto przestalo sie poprostu rozrastać? Staneło? Jeżeli nie to możesz sprawdzic w Ustawienia Zaawansowane / Ekonomia / Miasta - Szybkosc rozwoju miast, ilosc miast ktore stana sie metropoliami, poczatkowy mnoznik rozwoju metropolii. Radze wszystko ustawic na najwyzsze ustawienia.
Tak jakby. Rekordowo miało ponad 32 tys. Obecnie waha sie od 25-27. Nie specjalnie sie rozrasta, pomimo wybudowania nowych odcinków drog i puszczenia tam komunikacji.
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
zauważyłem że sporo pustych pól jest zajęte przez tory tramwajowe. moze miasto nie moze sie rozrastać, jezeli dużo budynków nie może sie zbudować na polach na których są tramwaje?
24-01-2011, 11:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2011, 11:32 przez XboXC.)
Fakt, zauważylem ze jeśli wykasuje nieco torów to troche przybedzie. Ale ja chcialbym je powierzchniowo powiekszyc. Z reszta w centrum moglyby powstac kolejne wiezowce, bez kasacji tras. A na mapie widać na wschodzie, ze nie chetnie sie rozrasta, pomimo wybudowania drog i podstawienia komunikacji (Np. kamionki).
Nawet koleje ustawiłem tak, żeby przywozily pasazerow, a z dworców (przystanki jako przeładunek) zabierają autobusy i tramwaje.
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
Miasto się dusi utoczone ciasno ze wszystkich stron:
1 woda
2 tory
3 lotnisko i mosty
4 jedyny dostępny kierunek ale tory tramwajowe idą obok drogi i też utrudniają
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
U mnie rekordowe miasto ma 68 tys. populacji.
Stało się tak że to miasto połączyłem z innymi wielkimi miastami które miały po 15 - 10 tys populacji za pomocąkolei magnetycznej ustawiłem 3 stacje jedna 11 peronów druga 2 perony i trzecia 6 perony i tak od miasta jeździ 19 pociągów które mogą pomieśćić 487 ludzi
i 74 poczty