|
POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
|
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
nie uważasz że Tarpan będzie mniej pojemny od żuczka? według mnie robienie kolejnego takiego jest bez sensu
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
to fakt pojemności on sporej nie ma ale można by to rozwiązać tak jak w przypadku Żuka czy Nysy ale niestety nie ma więcej ładunków wyrażonych nie w tonach albo litrach:/ więc niech zostanie tak jak jest
A Czy mógłbym Cie prosić, o to żebyś powiedział mi jak mają wyglądać paki stara 200??
Żygnąłem paroma wersjami Stara 200:
Platforma na towary i deski
![[Obrazek: 226star_200_adunek.bmp]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/226star_200_adunek.bmp)
Owoce, Wełna ( pusto-pełno[plandeka]) Żywiec
![[Obrazek: 687star_200_owoce_we_na_z.bmp]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/687star_200_owoce_we_na_z.bmp)
Ryby, pusta platforma
paki na Stara 200? tak samo jak na 28  co konkretnie?
1. towary. trochę za niska buda, powinna być wyższa od kabiny
2. drewno super 
3. owoce i warzywa aż mnie zatkało 
4. fajnie wygląda ta wełna 
5. tym żywcem fajny pomysł 
6.ryby gites 
7. platforma też ok będzie podstawą do towarów np z ECS
Co to by było bez Czajnikowca
26-01-2011, 20:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2011, 20:57 przez Czajnikowiec.)
poprawiony kontener:
![[Obrazek: 361star_200_owoce_we_na_z.bmp]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/361star_200_owoce_we_na_z.bmp)
Cieszę się że się podoba
hmm nie wiem jak narysować włókna naturalne i opakowania, nawet nie wiem co to jest, jak to wygląda w realu.
"platforma" to w moim pomyśle była każda z tych ciężarówek na której będą ustawiane rzeczy takie jak właśnie deski towary i opakowania, czyli jako pusta to jechałaby sama platorma a jako pełna to już z ładunkiem np desek.
opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletach, tek ze 3 na samochodzie. A włókna naturalne fakt jakby to zrobić... włókna naturalne niech będą w kontenerze ale o innym kolorze np niebieskim
Cytat:opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletach
jeżeli już sie cos wiezie na paletach, to wtedy w zamknięciu, tzn musi być jakaś blaszana buda.
Liczba postów: 299
Liczba wątków: 8
w którymś grf widziałem towary wozone w formie pudeł na paletach i nie było zadnej budy
mało tego! ja trochę już wygrałem w opena i nigdy nie zdarzyło mi się żeby padał deszcz więc buda niepotrzebna
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
Kozacki, Czajnikowiec, chciałbym tak rysować jak wy "na szybko". Pojąłem założenia, ale pytanie brzmi: ile mogą przewozić poszczególne ciężarówki? Da się zrobić naczepę na maszyny, w kwestii budy na platformach: zawsze można wylosować, jak ma wyglądać dany pojazd.
27-01-2011, 00:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 00:38 przez KOZACKI BOHUN.)
Bartek ja nie rysuje, ja potrafię tylko rzutować. Od rysowania to mistrzem jest Czajnikowiec  zaraz przysiądę i rozpiszę który pojazd ile ładunku
[Obrazek: polskiedane.png]
patrząc na tą rozpiskę tak sobie myślę czy aby Star 200 nie ma za małej pojemności wg innych pojazdów:/ może by tak dodać mu z 10t przyczepę by dorównał ładownością innym. Do tego Żuk i Nysa 15 paczek to orientacyjna wielkość. może być?
27-01-2011, 01:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 01:14 przez Czajnikowiec.)
Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.
![[Obrazek: 931Jelcz_317.bmp]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/931Jelcz_317.bmp)
+ Nysa według Kozackiego
![[Obrazek: 727nysa_prawidlowa.bmp]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/727nysa_prawidlowa.bmp)
Mógłbym dorysować przyczepkę do każdego Stara.
Bartek, najpierw spróbuj, czy to Ci wychodzi szybko, czy wolno, najważniejsze to utrzymać proporcje, z kolorami nie musisz sie tak bawić, ja poprostu improwizuje, patrze jaki jest efekt, i najwyzej cos zmieniam  powodzenia 
A to że szybko to robie, to dlatego ze mam wprawe w rysowaniu, jestem w tym troche obeznany
Próbujcie, będzie nam łatwiej i szybciej!
A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje  wiec chyba przyczepki nie trzeba robic
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
Kilka kwestii:
- co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potaż ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pota%C5%BC ),
- planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
- przydałyby się może jakieś przedwojenne modele
Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
napisałem pare stron wczesniej, zebys zebrał te sprity z węgierskich setów :
Ikarus 260
Ikarus 280
Tatra 815
Kamaz 5511
Man F2000
Mercedes Benz 709 D
Mercedes Atego
Mercedes Actros
Renault Magnum 440
Cytat:Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.
Jak najbardziej mi się to podoba i jest świetnie zrobione  Nysa też super
Cytat:A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje wiec chyba przyczepki nie trzeba robic
Zrobić mogę żeby miały 10 ton ale to się mija z prawdą. Ich realna masa ładunku to 6 ton. Jelcz 315 był konstruowany jako mocniejsza ciężarówka i dlatego te 10 ton. Jestem za tym by pozostawić te 6 ton przy Starze ale dorobić mu przyczepę, która wg danych ma ładowność 8,5 tony. Razem wiec 14,5 t, tyle co Jelcz dwuosiowy 316 i po problemie
Cytat:co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potaż
Proponuję na razie nie zajmować się ECS. Zobaczymy jak wyjdzie kodowanie i jeśli będzie ok dorysuje i podpisze się nowe ładunki.
Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
oczywiście! wszystkie te samochody, które są obecnie przygotowywane pochodzą z lat 1965-1975 a więc jest to tylko jedna z wielu partii pojazdów do tego seta. W planach mam przerobione bryczki z eGRVTS, następnie pojazdy międzywojenne, powojenne, te właśnie które opracowujemy, lata 80, początek lat 90 czyli pojawienie się na szerszą skale ciężarówek zagranicznych i na koniec obecne pojazdy.
27-01-2011, 11:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 12:14 przez Czajnikowiec.)
buraki i zboże, oraz maszyny rolnicze i budowlane
Wszystko super tylko tak się zastanawiam czy te dwie cysterny nie będą się mieszać, chodzi mi o czarną i brązową. Są jeszcze jakieś inne ciekawe kolory od brązowego?
jaka brązowa cysterna? tam jest tylko czarna zielona czerwona i biala
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|