Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
sorry siedziałem na uczelni a tamte monitory to szkoda gadać

tak ten zielony jest ok

maszyny budowlane i rolne rewelacyjnie wyszły
Liczba postów: 299
Liczba wątków: 8
(26-01-2011, 23:51)KOZACKI BOHUN napisał(a): mało tego! ja trochę już wygrałem w opena i nigdy nie zdarzyło mi się żeby padał deszcz więc buda niepotrzebna
ta w openie jedyne co pada to czasem firmy
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
Kamaz węgiel boksyt ruda kamienie piasek glina
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
Ikarus 260 (a przynajmniej mam taką nadzieję)
Nie wygląda jak 260, i czemu ma kolorowe kółka?
![[Obrazek: 232Miechucino_Transport_6.png]](https://openttd-polska.pl/uploads/other/232Miechucino_Transport_6.png)
To Ikarus 260 z Ikarus Setu, wyjęty z użyciem programu GRFCodec
27-01-2011, 19:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 19:30 przez Czajnikowiec.)
a przepraszam zwracam honor
Myślałem nad tym że możnaby narysować tramwaje. Np Konstale czy nowsze jakies, musze zobaczyc jakie są.

Kozacki jeśli Cie to interesuje, zrób listę.
27-01-2011, 19:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 19:42 przez bvader95.)
Ciężko oddać coś co ledwo istnieje... Ikarus 280 i cała reszta będzie jak wrócę z brykietem :/ bo w domu zimno się robi.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramwaje#Ws...e_w_Polsce
http://pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Komu...tramwajowa
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Czajnikowiec, podobają mi się Twoje grafiki.
Dziękuję za uznanie
ta 260 mało jak 260 wygląda:/ to coś z dachu trzeba usunąć i poprawić skrzydłowość drzwi. Tutaj są pojedyncze a realnie podwójne. A ta druga 260 z setu czym się różni? może tamta lepsza? Ten to jakaś wersja chyba turystyczna:/
27-01-2011, 22:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2011, 23:28 przez bvader95.)
Zrób podwójne drzwi przy takiej rozdzielczości, żeby nie zajmowały 2/3 autobusu. Sprawdziłem: drugie 260 wygląda tak samo, tylko nie ma tego czegoś na dachu.
więc ten drugi 260 będzie lepszy a drzwi jednak przydałoby się zrobić nieco większe
Przykro mi nie da sie zmiescic cztero członowych drzwi na 8 pixelach miejsca. Ja bym zmienił malowanie autobusu żeby odpowiadało kolorom firmy.
Bartek dałoby się żebyś wysłał mi na maila sprity tego autobusu w formacie .BMP? Wiem, mogę sobie ściągnąć to zdjęcie które pokazałeś na forum, ale znając moje doświadczenie w programach graficznych, plik może nie zostać odczytany prawidłowo, bla bla nie wiecie o co chodzi.. Moge o to Cie prosić?
Wyślij maila na PW (tj. w prywatnej wiadomości)
W mojej wizji Ikarus 260 wyglądałby tak
[Obrazek: nowyobrazmapybitowej4.png]
Coś żeby koderowi się nie nudziło

Oto lista wozów konnych które można przenieść żywce z eGRVTS z propozycjami polskich nazw:
[Obrazek: nowyobrazmapybitowej4.png]
Co do reszty ładunków trzeba będzie wozy narysować od nowa, w szczególności dla maszyn rolniczych, budowlanych i ogólnie maszyn bo chyba w tamtych czasach nie mieli koparek na platformach
Przysiądę zaraz też do seta Ikarusa i pewnie jutro wrzucę listę autobusów które pojawią się u nas
Aha jeszcze jedno - Czajnikowiec rysując Kamaza sugerowałeś się GRF węgierskim? Wiem że ciężko w tak małej rozdzielczości narysować dokładnie ciężarówkę ale może oni wpadli na jakiś pomysł by było je łatwiej odróżnić
Cytat:Aha jeszcze jedno - Czajnikowiec rysując Kamaza sugerowałeś się GRF węgierskim? Wiem że ciężko w tak małej rozdzielczości narysować dokładnie ciężarówkę ale może oni wpadli na jakiś pomysł by było je łatwiej odróżnić
W tym węgierskim secie, jest większa różnorodność, u nas za czasow prl'u większosc pojazdów była robiona "na masówkę" i nie dbano o design. To co różni Kamaza 5511 od Tatry 815 to że w kamazie reflektory są o pixel wyżej, to samo w przypadku jelcza i stara... niestety nie umiem lepiej tego odwzorować, starałem się zobaczyć jak oni to robią, żeby rozróżnić, ale chyba tylko zacznę rysować w niektórych kierunkowskazy, dla rozróżnienia.
Całkiem nieźle ten ikarus wygląda, tylko poobcinałbym po jednym pixelu z każdej strony żeby drzwi nie były większe od strefy pasażerskiej.
Hej proszę Was spróbujcie coś narysować. Ferie się kończą, więc już nie będę tak sypał 7 grafikami dziennie.. jutro postaram się zrobić temat na forum opisujący jak rysowac... jezeli chcecie..
Farciarz... Ja zaczyna m w drugiej połowie lutego. I tak zrobiłeś dość sporo dla setu, i jedna grafika dziennie starczy
tak rozumiem właśnie że ciężko narysować tak by się odróżniały:/ Co do Ikarusa to jasne możesz trochę poprzycinać te drzwi

dziś wrzucę listę Ikarusów do przerzucenia i zabiorę się za okres międzywojenny.
ok więc wg zapowiedzi lista Ikarusów które jeździły po Polsce:
[Obrazek: ikarus.png]
Z okresu międzywojennego interesują nas tylko 3 ciężarówki:
Spa 25c
Opel Blitz
Zis 5