|
POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
|
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
Można by sie zaopatrzyć w listę ładowności pojazdów i lata ich występowania.
Autobusy raczej dzisiaj beda gotowe. moze
ok, done.
autobusy miejskie + omnibus romanowskiego
http://w830.wrzuta.pl/plik/7M23R58nz2m/pojazdy
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
http://phototrans.eu/
Baza transportowa ze zdjęciami
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
Zajme sie jak brat odda mi klawiature - ekranowa jest strasznie niewygodna :/
I jak, mogą być autobusy, czy widoczne są jakieś błędy, może coś nie pasuje kolorystycznie? Teraz zajmę się Autokarami. Bartek, jest możliwość podziału autobusów na te grupy co mowil Kozacki?
Ok, zrobilem autokary. Czyli prawie wszystko gotowe, zostalo zrobic naczepy do ciągników.  Jesteśmy na ukończeniu.
http://w896.wrzuta.pl/plik/7wYPaFprFZ6/pojazdy
Kurde, troszeczke przysnalem z kodowaniem. Naczepy moze by z eGRVTS wziac.
Po co sie obijać, i kraść czyjeś przyczepy, które nijak nie beda pasować do naszych ciężarówek. 
Już ja narysuje swoje ;p
Tomek, ty chyba nie rozumiesz idei licencji GPL. Nie mozna krasc czegos, co jest publicznie udostepnione.
Nie zmienia to faktu, ze narysowane przez ciebie beda lepiej pasowac.
Rozumiem o co w tym chodzi, tylko poprostu uzylem slowa "ukraść" , ale takie zrzynanie z innych setów mi sie nie podoba, lepiej jak wszystko zostanie wykonane przez nas, za wyjątkiem tych rumaków.
15-03-2011, 21:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2011, 22:22 przez bvader95.)
No racja. Dziś będę intensywnie kodował.
W kwestii tego, co poruszył KOZACKI - nie, nie da się ustalić maksymalnej odległości między przystankami, a nawet jakby się dało, ludzie by to obchodzili stawiając przystanki w szczerym polu, a to nie o to chodzi, prawda? Dobrym pomysłem byłoby zostawienie ilości miejsc siedzących albo obcięcie prędkości.
Edit: Czajnikowiec, zapomniałes o pustym kama3ie...
Dorysuje pustego Kamaza.
Mozna by do autokarów dać predkosc max 120 a autobusów miejskich 50 - 60
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
kurcze nie chciałbym żeby prędkości pojazdów były różne z tych samych lat produkcji. Chodzi o to że będą korki się robić tak jak np w HEQSie, wystarczy że różnica jest na poziomie 3-4 km/h i już tworzą się sznurki aut co nie cierpie
16-03-2011, 19:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2011, 19:25 przez Czajnikowiec.)
ale chyba szybsze pojazdy wyprzedzają wolniejsze, czy to dziala tylko wtedy jak sie zepsuje?
No to wtedy jak oddzielimy te autobusy, inaczej sie nie da, a taki solaris co bedzie zasuwał 120 to raczej nie mozliwe. :/
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 0
(16-03-2011, 19:25)Czajnikowiec napisał(a): ale chyba szybsze pojazdy wyprzedzają wolniejsze
To chyba zależy jak są zakodowane, tzn. czy nie ma żadnych błędów, niektóre wyprzedzają bezproblemowo inne o tej samej prędkości wloką się za zawalidrogami, nie rozgryzłem czemu tak się dzieje.
A może zrezygnować z autobusów miejskich? Skoro to sprawia tyle problemu, po prostu zostawmy pojazdy kursujące w PKS.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
18-03-2011, 16:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2011, 16:24 przez Daniel94.)
Hmmm...bvader95 nie sprawiają kłopoty autobusy miejskie, tylko różnica jest taka że:
-Solarisy jeżdzą od 60-90km/h po mieście
-Jelcze z 60km/h
-Mercedesy z 75km/h
Ps:wyśle jutro z 2-3 ss'y z pojazdami polskimi
Daniel, ludzie non stop przekręcają moje nazwisko, myślałem, że chociaż nicku nie przekręcą...
To nie tobie sprawia problem, tylko twórcom (tzn. KOZACKIEMU, Tomkowi i mi). Chcemy, aby żaden autobus nie wykraczał parametrami poza inne, żeby nie dochodziło do sytuacji, że flota składa się z np. samych Urbino 18.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
(18-03-2011, 16:22)bvader95 napisał(a): Daniel, ludzie non stop przekręcają moje nazwisko, myślałem, że chociaż nicku nie przekręcą...
To nie tobie sprawia problem, tylko twórcom (tzn. KOZACKIEMU, Tomkowi i mi). Chcemy, aby żaden autobus nie wykraczał parametrami poza inne, żeby nie dochodziło do sytuacji, że flota składa się z np. samych Urbino 18.
A jest taka opcja że jak klikniesz w pojazd to na samym dole pisze City buses,airport buses ?
Hmm wracając do tego, żeby miejskie jezdzily 60- 70 to nie głupie, bo nawet jeśli autokary bedą się wlokły za nimi, to i tak nie mogą przekroczyć prędkości bo i tak jadą w mieście gdzie obowiązuje 60. To znaczy przepisy ruchu drogowego nie obowiązują w grze, ale wedlug mnie tak moze zostac, chyba ze kodowanie busów miejskich to za duzo roboty
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|