|
POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
|
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
No to walić to. Zresztą Ikarus Set też ma takie autobusy, i tam nie ma takich problemów.
Ciach, koniec tematu.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
(21-03-2011, 20:49)bvader95 napisał(a): No to walić to. Zresztą Ikarus Set też ma takie autobusy, i tam nie ma takich problemów.
Ciach, koniec tematu.
ten set był używany na Biggerach i miał problem ze GRF'y się gryzły nawzajem....
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
Ale w tym wypadku mowimy o dwoch roznych rzeczach. Nie martw sie Daniel ;p
(21-03-2011, 21:49)Czajnikowiec napisał(a): Ale w tym wypadku mowimy o dwoch roznych rzeczach. Nie martw sie Daniel ;p
Nie martwie się spokojnie  Pije ciągle herbatke na uspokojenie xd
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
Ale wszystko jest już prawie narysowane tylko jeszcze trzeba zakodować i mamy super set. Nie potrafię rysować ani kodować ale trochę Wam się nie dziwie zapieprzacie przy tym jak stado murzynów więc postaram się trochę pomóc przy kodowaniu. Poczytam trochę i coś popróbuje. Jak to wygląda bvader95? Damy radę
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
według mnie w tym secie powinny się znaleźć najczęściej spotykane autobusy w Polsce, zwłaszcza z okresu PRL-u typu ogurek czy ikarus ale bez rozbijania na poszczególne modele,
czy autosan, co najwyżej mogą pojawiać się kolejne modele tego autosana ale np szybsze lub oszczędniejsze od poprzednika.
ciężarówki to samo, żeby kojarzyły sie z polską drogą, a nie z zagramanicą
a co do syreny warszawy czy poldka to dobry pomysł, można by je wrzucic jako 4osobowe TAXI
czy Nysa albo Żuk 8 osobowe TAXI albo TAXI towarowe (Poczta Polska)
to tyle jako maniak TT & TTD & OPENTTD
od 1995r gram w to nieprzerwanie
Cytat:według mnie w tym secie powinny się znaleźć najczęściej spotykane autobusy w Polsce, zwłaszcza z okresu PRL-u typu ogurek czy ikarus ale bez rozbijania na poszczególne modele,
czy autosan, co najwyżej mogą pojawiać się kolejne modele tego autosana ale np szybsze lub oszczędniejsze od poprzednika.
to wszystko juz jest. ogólnym założeniem tworzenia tego setu było odwzorowanie tego co widać na codzien na polskich drogach. no a dzisiaj juz widac "zachodnie" pojazdy
Cytat:a co do syreny warszawy czy poldka to dobry pomysł, można by je wrzucic jako 4osobowe TAXI
wedlug mnie taxi to bezsensowny pomysł, bo niektóre przystanki w średnich miastach mają po 400 pasażerów, i trzeba by kupic ze 200 tych taksowek zeby jakos dawalo rade.
(poczta polska) no wlasnie Zuk czy tam Nysa nie pamietam ktora, bedzie wozic poczte, a druga kosztownosci
Udalo sie!
Skonczylem wszystkie sprity do ppd ! 
chyba ze czegos nie zrobilem, to mowcie natychmiast ;p
http://w827.wrzuta.pl/plik/3SGhQNuQhxR/pojazdy
a co robimy z ciągnikami rolniczymi? wrzucamy w pierwszej wersji?
moze pozniej? w aktualizacji?
ok jasne bo zajeździmy tego kodera. Ja trochę próbowałem kodować ale nie mam do tego głowy...
28-03-2011, 20:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2011, 20:38 przez niemiec.)
(25-03-2011, 16:31)Czajnikowiec napisał(a): Cytat:według mnie w tym secie powinny się znaleźć najczęściej spotykane autobusy w Polsce, zwłaszcza z okresu PRL-u typu ogurek czy ikarus ale bez rozbijania na poszczególne modele,
to wszystko juz jest. ogólnym założeniem tworzenia tego setu było odwzorowanie tego co widać na codzien na polskich drogach. no a dzisiaj juz widac "zachodnie" pojazdy
Cytat:a co do syreny warszawy czy poldka to dobry pomysł, można by je wrzucic jako 4osobowe TAXI
wedlug mnie taxi to bezsensowny pomysł, bo niektóre przystanki w średnich miastach mają po 400 pasażerów, i trzeba by kupic ze 200 tych taksowek zeby jakos dawalo rade.
(poczta polska) no wlasnie Zuk czy tam Nysa nie pamietam ktora, bedzie wozic poczte, a druga kosztownosci
właśnie takie są potrzebne, ja lubie np robić połączenia miedzy małymi miasteczkami takie ok 200 - 500 mieszkańców i tam były by TAXI jak najbardziej
a dwa jaka frajda jak widzisz poldka czy warszawe nawet jak rzadko u żywasz
Mam nadzieje ze po takim dlugim czasie , jakie forum nie było dostępne, coś się ruszyło w tym projekcie ;p
Może jakas mała Beta? ;P
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 5
β
Proszę bardzo. A tak na serio dajcie mi parę godzin
no wlasnie... mialo byc pare godzin, a dzisiaj mija równo 2 tygodnie od tego postu... Dla niewtajemniczonych, ja swoją robotę zrobiłem, tylko Bvader95 musi to wszystko zakodować
Witam zrobiłem selekcje pojazdów ;] oto one:
Ford F9000 (Ciężarówka)
Vmax:64km/h
Moc:355KM
Zaprojektowany:1982r.
Pojemność: 64 skrzyń z towarami (można przebudować na Towary i Zywiec)
Ikarus 30 (Autobus)
Vmax :49km/h
Moc:81KM
Pojemność:40 pasażerów
Zaprojektowany:1939r.
Ikarus 280 (autobus)
Vmax:70km/h
Moc:223KM
Pojemność :144 pasażerów
Zaprojektowany:1973r.
EAG E99 (autobus)
Vmax.140km/h
Moc:639KM
Pojemność :80 pasażerów
Zaprojektowany:2000r.
Tatra K2 (Tramwaj)
Vmax:60km/h
Moc:213KM
Pojemność:157 pasażerów
Zaprojektowany:1966r.
Skoda 03T Anitra (Tramwaj)
Vmax.74km/h
Moc:487KM
Pojemnosc:155pasazerow
Zaprojektowany:1997
Tatra RT6N1 (Tramwaj)
Vmax.80km/h
Moc:872KM
Pojemność:249 pasażerów
Zaprojektowany:1995
Kapena City C(autobus)
Vmax: ?(z 40-55 km/h)
Moc:90 kW, 122 KM
Miejsca ogółem: 30
Mercedes 0305G(autobus)"stary model"
Vmax: 50km/h
Moc:177 kW, 241 KM
Miejsca ogółem: 184
Solaris Trollino 12AC
Vmax:65km/h
Moc:175 kW
Miejsca ogółem: 104
Ale do czego to ma służyć, mowisz o jakiejs aktualizacji czy cos w tym stylu? lepiej zeby chociaz pierwsza wersja wyszla, a nie za kolejne sie brać
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Jako fan TTD od kilkunastu lat i jednocześnie miłośnik komunikacji miejskiej chciałbym przygotować swoją autorską wersję autobusów. Post będę edytował wieczorem.
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|