opcja "tylko fundowane"
Witam!
Jestem nowym użytkownikiem forum i dosyć początkującym graczem Open TTD. Nie znalazłem żadnego wątku, który odpowiedział mi na pytanie: Gdy rozpoczynam grę i mam do wyboru opcje ilości przedsiębiorstw: "tylko sponsorowane" , to wówczas na mapie nie ma żadnych złóż np. ropy czy kauczuku, itp. Czy w dalszej części gry mogę liczyć, że pojawią się te złoża? Gdy gram z przedsiębiorstwami od początku gry, to złoża są na mapie.
Ustawiając sponsorowane, będziesz musiał sam je wybudować. Klikasz i przytrzymujesz LPM na ikonce przedsiębiorstw, a następnie przechodzisz do Ufunduj przedsiębiorstwo.
No właśnie, ale czy jest sens budowania fabryk skoro nie będzie co przetwarzać? Gdy gram z opcją "tylko sponsorowane" to na mapie nie ma żadnych źródeł np. ropy naftowej czy innych źródeł.
Do fundowania nowych źródeł surowców służy opcja Zleć poszukiwania lub jakoś podobnie...
Nie pamiętam tylko, czy jest dostępna zawsze, czy tylko dla pewnych ustawień gry.
Jeśli tak by było , to by było znaczne urozmaicenie gry! Musze to sprawdzić. Dzięki za cenne wskazówki!
(21-10-2011, 13:35)TadeuszD napisał(a): Do fundowania nowych źródeł surowców służy opcja Zleć poszukiwania lub jakoś podobnie...
Nie pamiętam tylko, czy jest dostępna zawsze, czy tylko dla pewnych ustawień gry.

Znalazłem ta opcję w zaawansowanych ustawieniach: Ekonomia => Przedsiębiorstwa => Budowa przedsięb. wydobywczych : przez poszukiwanie

Teraz można grać! Zapowiada się ciekawsza gra, bo teraz trzeba zarobić na pasażerach i poczcie na budowę jakiejś fabryki! A więc do dzieła...

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord