Problem z połączeniem - Utracono połączenie w grze sieciowej
Witam, mam problem, liczę na waszą pomoc...
Mój problem jest taki:
Ja wraz z moim kolegą chcieliśmy zagrać w OpenTTD...
Nie mogliśmy jednak dołączyć do serwera ponieważ wyskakiwał błąd "Utracono połączenie w grze sieciowej"...
Lecz godzinę może dwie wcześniej razem graliśmy... Proszę o pomoc... Dziękuje
Graliście na serwerze publicznym? Może po prostu padł Smile
(24-08-2014, 21:43)Damgam napisał(a): Graliście na serwerze publicznym? Może po prostu padł Smile
Graliśmy na moim serwerze ; /
Aha. to nie wiem.
Mapa za ciężka. W konsoli serwera pewnie widnieją wpisy Client #XX is too slow, try to decrease...
Czyżbyście budowali semafory co 1 kratkę i nawalili 500 pociągów + do tego ciężarówki z kiepskim serwisowaniem?
(25-08-2014, 10:33)Mouse napisał(a): Mapa za ciężka. W konsoli serwera pewnie widnieją wpisy Client #XX is too slow, try to decrease...
Czyżbyście budowali semafory co 1 kratkę i nawalili 500 pociągów + do tego ciężarówki z kiepskim serwisowaniem?
Nope, tu chodzi o to że jak próbuję dołączyć na serwer kolegi, to pokazuje się ten błąd, natomiast on na swój serwer wejść może
W moim przypadku tak samo... Ja na swój mogę on na mój nie ... ;/
./facepalm...
To niech kolega, do którego próbujesz się połączyć wejdzie w konsole i zobaczy, dlaczego cię zrzuca. Dam sobie rękę uciąć, że będzie Client is too slow...
Wcześniej działało, czy nie? Co się stało w międzyczasie, gdy przestało działać? pewnie mapa urosła i serwer nie może zsynchronizować Was z powodu kiepskiego łącza - konkretnie uploadu jednego z punktu.
Możesz spróbować, albo lepiej Twój kolega, który prowadzi serwer zmenić w cfg "pause_on_join=false" na true.
Wiele czynników mogło się na to złożyć:
- jakiś błąd na portach
- zależy jak stałego masz neta
- zbyt dużo pojazdów już działających na serwerze
- za duża mapa
- być może antywirus lub zapora blokuje łącze

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord