Pomoc w ustawieniach 1.4.4
Witam
Potrzebuje pomocy w znalezieniu dwóch rzeczy:
Wybór poziomu trudności. Kiedyś była taka ramka że wybierało się poziom trudności i poniżej zmieniały się automatycznie ustawienia dla danego poziomu np ilość przeciwników, nastawienie władz itd.
I drugie. Jak ustawić żeby w czasie gry były widoczne nazwy fabryk, kopalń itd. Tak jak są widoczne nazwy miast.
Nie grałem sporo czasu a teraz mnie naleciało i przekopuje się przez te wszystkie opcje i nie mogę tego znaleźć.
Jeszcze jedno wybór czasu startu przeciwników komputerowych. Gdzie się wybiera czy mają zaczynać razem z graczem lub później.
(26-12-2014, 22:06)acust napisał(a): Jeszcze jedno wybór czasu startu przeciwników komputerowych. Gdzie się wybiera czy mają zaczynać razem z graczem lub później.
To już znalazłem.
Nie spotkałem się z opcją widocznych nazw fabryk.
Co do przeciwników to w menu głównym masz "Ustawienia SI/Gamescripts". Tam ściągasz jakiegoś SI i ustawiasz po ilu ma wejść przyciskiem "Konfiguruj".
Obecnie nie ma już czegoś takiego jak predefiniowany poziom trudności. Wszystkie ustawienia ustawiasz sam.
Sporo się pozmieniało od mojego ostatniego razu a z tymi nazwami fabryk to chyba coś pomyliłem bo zainstalowałem starego ttdlx i tam też nie ma. Dodałem polskie pociągi ale wagony nie jeżdżą równo za lokomotywami. Czy jest na to jakiś sposób?
Nazwy fabryk są tylko gdy odpowiedni skrypt je doda.
Jak używasz PKP set to wyłącz oryginalne pociągi bo nie pasują (w ustawieniach PKP set).
Pamiętaj że w PKP set i tym podobnych wagony są bardziej uniwersalne i trzeba je dostosować do konkretnego towaru
(ale można to robić na stacji).

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord