11-03-2015, 17:06
Witam, mam problem z grą, to moja pierwsza tak rozbudowana sieć
save jest zapisany moment przed wystapieniem problemu.
Problem jest taki, np w Lipsku
Gdy coś przebuduje, np dodam krzyzówkę między torami na wylocie, albo przebuduje wyjazd, pociągi dojeżdżają do sygnalizatora przed miejscem w którym było zmieniane i stają w miejscu, lub próbują zawrócić
nawet po usunięciu zmian pociągi dojeżdżają do miejsca gdzie było zmieniane i zawracają
Co z tym zrobić? spędziłem kilka dni nad tą mapką i szkoda by było gdyby szlag ja trafił
save jest zapisany moment przed wystapieniem problemu.
Problem jest taki, np w Lipsku
Gdy coś przebuduje, np dodam krzyzówkę między torami na wylocie, albo przebuduje wyjazd, pociągi dojeżdżają do sygnalizatora przed miejscem w którym było zmieniane i stają w miejscu, lub próbują zawrócić
nawet po usunięciu zmian pociągi dojeżdżają do miejsca gdzie było zmieniane i zawracają
Co z tym zrobić? spędziłem kilka dni nad tą mapką i szkoda by było gdyby szlag ja trafił
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

jednak zanim się np. wszystko unormuje trochę czasu upłynie więc lepiej przebudować z torem pomocniczym dla lok, które akurat chcą mknąć po tym torze