Mapa Polski
Jak znaleźć w dodatkach mapę Polski? Smiley57
Tego niestety w dodatkach nie ma. Sad Musisz forum przeszukać.
Takie zakładanie wątków już podchodzi pod spam.  Jak dla mnie do usunięcia.
Następnym razem ja14n pytaj w shoutbox'ie, bo w ten sposób zaśmiecasz forum.
Widać, że młody chłopak, dopiero zaczyna przygodę z komputerami Wink Bo to nie pierwszy taki wątek tego użytkownika.

Co do tematu - w dodatkach mojej mapy Polski jeszcze nie ma, choć ją umieściłem w odpowiednim miejscu. Musisz ją pobrać ręcznie:

1. Wchodzisz tutaj: http://openttd-polska.pl/Thread-Inne-Mapa-Polski-pAter
2. Wybierasz wersję mapy - jak chcesz bardzo łatwą, to opcja 2. "POLSKIE DODATKI" będzie odpowiednia. Jak chcesz zaawansowaną to opcja 3. "FIRS+PL".
3. Link przeniesie cię na stronę pobierania - wystarczy wcisnąć "Pobierz" i zapisać plik w: Dokumenty > OpenTTD > scenario.
4. Włączasz grę, klikasz "Scenariusze" i wybierasz "Poland_pAter...". Jeśli masz na czerwono "Brakujące pliki", to klikasz na dole "Znajdź brakujące dodatki online" i potem "Pobierz".

Możesz też na tej mapie zagrać z innymi graczami na serwerze - w menu głównym kliknij "Gra wieloosobowa" i dalej:
1. Wpisz swój nick.
2. Ustaw "Publiczny: Tak".
3. Kliknij "Znajdź serwery".
4. W polu filtr wpisz "pol" - wtedy pokaże ci wszystkie serwery, które w nazwie mają "pol".
5. Kliknij serwer "!![PL]!!OpenTTD Polska Mapa Polski...".
6. Kliknij "Przyłącz się do gry", a następnie "Nowa firma".

PS. Możesz rozmawiać z graczami - wystarczy wcisnąć Enter i już możesz pisać na czacie.

[Obrazek: 1ux5Asem.jpg]

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord