Firma duch
czytaj -> moja firma.

dzis dla sprubowania zalozylem firme, przetestowalem pare skladow. fajny wagon znalazlem na 132 pasazerow (ekstra), ale tylko w pierwszych latach. potem odkrylem dozwolona dlugosc pociagow ;p, zawiodlem sie, ze takie krocitkie.

zreszta nie wazne. niestety moja firma po 30 moze mniej latach znikla z serwera. nie moge dogladac jej non stop przeciez. wkurzylem sie, bo nie lubie zaczynac wciaz od nowa.

czy mozna jakos ten problem rozwiazac?
Grasz na singlu?
nie, na prochy.
Normalne, autocleaning, robi ci slota na serwerze, bo niekazdy ma zamiar wracacSmile
dałoby radę wyłączyć autoclean'a w odniesieniu do firm które osiągają jakiś konkretny zysk np. co najmniej 1-5mln dolarów? (gram na dolarach Tongue) (zapewne to wymaga jakiegoś skryptu)
...i tak firmy o niższym zysku byłyby zagrożone autoclean'em a pozostałe nie, natomiast odnośnie tych firm, które pozostaną to admin mógłby decydować o ich przyszłym losie np. widząc, że od 50-60 lat nikt na daną firmę nie wszedł, czy też z innych uzasadnionych powodów

...no a swoją drogą 30 lat to szmat czasu, ale niektórzy wizytują serwer w odstępach 24h - więc gra zespołowa wydaje się być rozwiązaniem - no i jeszcze jednym sposobem jest zostawienie hasła do swojej firmy w nazwie firmy - np. ja często ujawniam hasło jak również wchodzę na inne firmy do których znam hasło (co jakiś czas) by zresetować licznik do autoclean'a na innej firmie...

...kuźwa właśnie zauważyłem że moją firmę wciął autoclean co za dzień :-/
(16-06-2009, 09:10)Silber napisał(a): np. widząc, że od 50-60 lat nikt na daną firmę nie wszedł

Takie cos jest zrobione, o ile dobrze pamietam to autoclean_company=12 (miesiecy) a autoclean_protected=48 (miesiecy)

autoclean_protected to firma z haslem
autoclean_company to firma bez hasla
Czyli jesli masz firme z nalozonym haslem to haslo zdejmie sie po 48 miesiacach, po nastepnych 12 miesiacach zniknie, czyli masz 60 miesiecy na powrot Big Grin

Nie da sie zrobic zeby firmy np z minusem sie usuwaly (same bankrutuja w sumie), tylko puste autoclean usuwa i tu juz kwestia ustawien kiedy, nie da sie ustawic w zaleznosci od obrotow, wartosci czy ile drzew zasadziles...
jak firma bardzo duze zyski i konto np. kolo 1kkk PLN to wlasciwie do restartu zostaje
dzieki, teraz bede mogl sobie pograc, Big Grin fajnie.

ps sander. jak zrobiles mi rezerwacje? po ip moim, czy nicku?
Ze co zrobilem :|?
(16-06-2009, 07:49)Sander napisał(a): Normalne, autocleaning, robi ci slota na serwerze, bo niekazdy ma zamiar wracacSmile

no myslalem, ze napisales, ze robisz mi slota, czy cos takiego, a tu lipa.

ps, to jaki roczny dochod trzeba osiagnac, zeby sie z firma nie pozegnac?
Nie ma limitu dochodu, obrotów, przewożonego ładunku itp.

Jeżeli firma ma hasło, to znika chyba po 9 latach, a bez hasła po roku czy dwóch.
No ja tam niewiem, swego czasu jak grywalem dluzej to byly identyczne ustawienia i jak poszedlem w 1980 to w 2020 jeszcze byla Smile
Tak nawiązując, że firma przy większych dochodach dłużej się trzyma, raczej tyle samo tylko po prostu jak firma przynosi większe dochody to ludzie chętniej i częściej do niej dołączają i firma nie znika. Tongue

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord