Depot - przymusowy VS dobrowolny oraz przeładunek
Witam.

[Obrazek: 29vb6dd.png]

1 - Jaki depot lepiej stosować? Przymusowy (dolny) czy dobrowolny (górny) i zdawać się na okres między serwisowaniem, domyślnie 150 dni ?

2 - I drugie pytanko, ten sam screen - jaka jest różnica między "Wyładuj i zostaw pusty", a "Przeładuj i odjedź pusty" (na screenie jest błąd więc się nim nie sugerować) ?
(06-09-2009, 00:00)T-9 napisał(a): 2 - I drugie pytanko, ten sam screen - jaka jest różnica między "Wyładuj i zostaw pusty", a "Przeładuj i odjedź pusty" (na screenie jest błąd więc się nim nie sugerować) ?
http://wiki.openttd.org/Feeder_service
lepszy jest dobrowolny z ustawionym czasem 50dni Smile
Sam sprawdziłem!Cool
Nigdy nie wiesz czy pociąg jest już wystarczająco wyjeżdżony.
A gadanie że pociąg zacznie szukać depotu zamiast oddać towar jest śmieszne.Co jakiś czas dodatkowy tor długości 2 pociągów z depotem (coś jak pas awaryjny niweluje problem ucieczki pociągu)
(06-09-2009, 14:13)Walter Novotny napisał(a): A gadanie że pociąg zacznie szukać depotu zamiast oddać towar jest śmieszne.
Kiedyś zbudujesz coś większego. Zamiast ubawu będzie mocne poirytowanie.
Dlaczego? 150 pociągów dojeżdżało mi do stacji towarowej i żaden przy tym nie zaznał chęci odnowy. Wystarczyła odpowiednia ilość depotów i torów awaryjnych.Cool
Czy możesz zapodać save-a?
A sprawdź sobie to:
[Obrazek: 10.jpg]
Jeden lub max 2 serwisy wystarczą jeśli trasa jest długa. Nie muszą być przymusowe ale lepiej by było, żeby pociąg przed rozladunkiem/załadunkiem pojechał na serwis.
Sam miałem taką sytuację na długich trasach, że pociąg dojeżdżając do stacji docelowej przejechał przez nią, wjechał do depotu zaraz za stacją i się po prostu zgubił...

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord