Nie mozna polaczyc z serwerem dodatków
Witam zarówno w wersji 0.7.5 jak i w 1 beta nie mogę połączyć sie z serwerem dodatków. Wyskakuje czerwone pole nie można połączyć. Nie mam firewalla ani nic co by blokowało.

Ewentualnie poproszę i opis jak ręcznie wgrać dodatki i skąd można je ściągnąć, zależy mi na sztucznych przeciwnikach offline bo gram w singlu.
dziekuje
Dziwny problem, mnie to nie spotkało. Może chwilowo padł serwer z dodatkami? Ale co by nie było powodem, łap link: http://bananas.openttd.org/en/ Tu jest lista wszystkich plików, które można ściągnąć przez grę. Niestety nie każdy da się ściągnąć z tej strony, ale akurat w dziale AIs jest większość. Sprawdź najpierw czy czasami nie da się już ściągnąć przez grę, powiedz czy wyskakuje jakiś błąd. Jeśli mimo wszystko nie da się nic ściągnąć, bierz to co jest na tej stronce. A jak je wgrać - hmmm, no nie powiem ci dokładnie. Jeśli masz Windowsa, a tak raczej jest, to w folderze \Moje dokumenty\OpenTTD\content_download\ są pliki pobrane przez manager pobierania dodatków w grze. Gracze komputerowi są w folderze \Moje dokumenty\OpenTTD\content_download\ai - jak nie masz takich katalogów to utwórz. Do folderu ai wrzuć plik pobrany z tej stronki - powinno działać. Jak nie, pisz - będziemy kombinować Smile
Zdjęcia Mam nadzieję, że widać, myślę, że problem może być zablokowany jakiś port na głównym serwerze, korzystam z internetu w akademiku i sporo portów jest polokowane. Dzieki za linka będę kombinować
Strasznie słaba jakość zdjęcia. Prawdopodobnie jak mówisz. Porty w akademiku.
Cytat:Nie mam firewalla ani nic co by blokowało.

Cytat:korzystam z internetu w akademiku i sporo portów jest polokowane.

Super Smile

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord